Det här är det godaste jag vet.
1/2 Isberssalladshuvud
1 Syrligt äpple
1 msk Citronsaft
1 Röd paprika
3 stjälkar Stångselleri
150 g Halvfet vitost(30%)
DRESSING:
200 ml Creme Fraiche lätt
1 dl Lättfil
1/4 tsk Suketter Flytande
Salt
1/2-1 tsk Paprikapulver
(några förslag till smaksättningar:Senap,
lök,vitlökspulver,Pepparrot,hackade sur-
syltade grönsaker som Kapris,Syltgurka
och kryddgrönt).
Så här gör DU:
Skär salladen i strimlor och
lägg den på ett fat.
Skala äpplet och skär det i tärningar.
Blanda ingredienserna med citronsaft
för att undvika att äppeltärningarna
blir bruna.
Rensa paprika och selleri och skär
den i mindre bitar.
Skär osten i tärningar.
Blanda äpple,paprika,stångselleri
och ost och fördela dem över salladen.
SMAKSÄTT gräddfilsdressingen med
paprikapulver och häll den över salladen.
SERVERA,med grova franskbrödsbullar.
Så Himla Gott!
måndag 21 mars 2011
KYCKLINGSALLAD MED ANANAS. 4 PORT.
ååå...detta är jättegott.
Prova DU också att göra detta
100 g fryst majs
kött från en grillad kyckling
1 litet isbergssalladshuvud
eller kinakål
1 röd paprika
2 stjälkar stångselleri
1 liten burk sparris
2,5 ring osockrad(100g)
konserverad ananas
DRESSING:
1 dl osockrad ananasjuice
saft från en liten citron
salt o peppar
paprikapulver efter önskemål
1/2 tsk Flytande Suketter
Så här gör DU:
Koka majsen i lättsaltat vatten
och låt den svalna.
Avlägsna skinnet från kycklingen
och skär köttet i bitar.
Skölj och skär salladen i strimlor.
RENSA paprika och stångselleri
och skär dem i små bitar.
Blanda alla ingredienserna
i en stor skål.
Blanda ingredienserna med
dressingen och häll över salladen.
SERVERA med grova franskbrödsbullar.
SMAKLIG MÅLTID.
Prova DU också att göra detta
100 g fryst majs
kött från en grillad kyckling
1 litet isbergssalladshuvud
eller kinakål
1 röd paprika
2 stjälkar stångselleri
1 liten burk sparris
2,5 ring osockrad(100g)
konserverad ananas
DRESSING:
1 dl osockrad ananasjuice
saft från en liten citron
salt o peppar
paprikapulver efter önskemål
1/2 tsk Flytande Suketter
Så här gör DU:
Koka majsen i lättsaltat vatten
och låt den svalna.
Avlägsna skinnet från kycklingen
och skär köttet i bitar.
Skölj och skär salladen i strimlor.
RENSA paprika och stångselleri
och skär dem i små bitar.
Blanda alla ingredienserna
i en stor skål.
Blanda ingredienserna med
dressingen och häll över salladen.
SERVERA med grova franskbrödsbullar.
SMAKLIG MÅLTID.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)