måndag 21 mars 2011

OSTSALLAD. 4 PORT.

Det här är det godaste jag vet.

1/2 Isberssalladshuvud
1 Syrligt äpple
1 msk Citronsaft
1 Röd paprika
3 stjälkar Stångselleri
150 g Halvfet vitost(30%)

DRESSING:
200 ml Creme Fraiche lätt
1 dl Lättfil
1/4 tsk Suketter Flytande
Salt
1/2-1 tsk Paprikapulver
(några förslag till smaksättningar:Senap,
lök,vitlökspulver,Pepparrot,hackade sur-
syltade grönsaker som Kapris,Syltgurka
och kryddgrönt).

Så här gör DU:
Skär salladen i strimlor och
lägg den på ett fat.
Skala äpplet och skär det i tärningar.
Blanda ingredienserna med citronsaft
för att undvika att äppeltärningarna
blir bruna.
Rensa paprika och selleri och skär
den i mindre bitar.
Skär osten i tärningar.
Blanda äpple,paprika,stångselleri
och ost och fördela dem över salladen.

SMAKSÄTT gräddfilsdressingen med
paprikapulver och häll den över salladen.

SERVERA,med grova franskbrödsbullar.

Så Himla Gott!

KYCKLINGSALLAD MED ANANAS. 4 PORT.

ååå...detta är jättegott.
Prova DU också att göra detta

100 g fryst majs
kött från en grillad kyckling
1 litet isbergssalladshuvud
eller kinakål
1 röd paprika
2 stjälkar stångselleri
1 liten burk sparris
2,5 ring osockrad(100g)
konserverad ananas

DRESSING:
1 dl osockrad ananasjuice
saft från en liten citron
salt o peppar
paprikapulver efter önskemål
1/2 tsk Flytande Suketter

Så här gör DU:
Koka majsen i lättsaltat vatten
och låt den svalna.
Avlägsna skinnet från kycklingen
och skär köttet i bitar.
Skölj och skär salladen i strimlor.
RENSA paprika och stångselleri
och skär dem i små bitar.
Blanda alla ingredienserna
i en stor skål.
Blanda ingredienserna med
dressingen och häll över salladen.
SERVERA med grova franskbrödsbullar.

SMAKLIG MÅLTID.