tisdag 26 december 2017

KABANOSSENPYTT 4 PORT.



                   HEJSAN !

mmm..... Smaka  på  det  här !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
8 - 10  medelstora  potatisar ,
2  gula  lökar ,
2  msk  smör ,
1  röd  paprika ,
1  squash,  ca  250 g,
4  KABANOSSEN ( starka  korvar )
salt  och  peppar.

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SKALA  och  tärna  potatis  och  lök.
Fräs  i  smör  i  en  stekpanna  tills  potatisen
är  mjuk.
SKÄR  paprika  och  squash  i  tärningar  och
korven  i  slantar .
LÅT  paprika ,  squash  och  korv  fräsa  med
några  minuter .
Krydda  salt  och  peppar .

Om  Du  vill  kan  DU  hälla  över  en  burk
osötad  ananas  i  bitar ,  225 g,   
det  är  gott  till   den  starka  korven .

GOD  FORTSÄTTNING .....
                  
                    LYCKA  TILL !

PAPRIKADOFTANDE KYCKLING, 4 PORT




                         HEJSAN !

Det  här  är  väldigt  gott , - alla  äter  med  god  aptit.
Julskinka ,  i  all  ära,  men  det  är  gott  att  äta  något
annat  emellanåt .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
500  g  KYCKLINGFILE' ,
1  purjolök ,
1  röd,  gul  och  grön  paprika ,
1  tsk  curry ,
1  msk  smör/margarin,
1  burk  tomater ,
1  smulad  hönsbuljongtärning ,
1  dl  vatten ,
1  tsk  salt ,
1  tsk  paprikapulver ,

SÅ  HÄR   GÖR  DU :
STRIMLA  KYCKLINGFILEERNA .
Skölj   ansa  och  strimla  purjolök  och  paprikor .
FRÄS  köttet  med  curry  i  lite  smör  i  en  gryta
några  minuter .
Blanda  ner  tomater,  purjolök,  buljongtärning,
vatten  och  kryddor .
Sjud  ca  5  minuter  under  lock .
TILLSÄTT  paprikastrimlorna  och  sjud  i
ytterligare  ca  3  minuter .

SERVERA   grytan  med  ris,  pasta  eller 
potatis  och  gröna  blad .


GOD  FORTSÄTTNING .....

                 LYCKA  TILL !

BIFF a' la LINDSTRÖM , 5 PORT.



                      HEJSAN !

Nu  är  det  några  "vanliga" dagar  innan  NY ÅR.
Tänkte  bjuda  på  det  här ,  längesen  jag  gjorde
det  men jag vet att  det  är  jättegott !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
400  g  blandfärs ,
4  msk  ströbröd ,
1  msk  potatismjöl,
1 1/2  dl  vatten ,
1 1/2  tsk  salt .
1  ägg ,
1 1/2  krm  peppar ,
1 1/2  dl  finhackade  inlagda  rödbetor ,
2  msk  finhackad  ättiksgurka
eller  saltgurka ,
(1  msk  kapris)
1  msk  smör /margarin

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
BLANDA  ströbröd  och  vatten  och  låt  det 
svälla i  10  minuter .
LÄGG  i  färs,  potatismjöl ,  salt,  peppar  och  ägg .
Blanda  väl .
RÖR  ner   det  hackade  och  eventuellt  kapris
och  blanda  försiktigt .
DELA  färsen  i 8 - 10  delar  och  forma  till  biffar
på  vatten-sköljt   skärbräde .
STEK  några  biffar  i  taget  i  2-3  min  på  var  sida
på  ej  för  stark  värme .

SERVERA   rårivna  morötter med  rårivet  äpple och blanda ihop,
och  potatismos ,  gärna  blandat  med  finklippt  persilja.

GOD  FORTSÄTTNING .....
                                                LYCKA  TILL !