tisdag 26 december 2017
KABANOSSENPYTT 4 PORT.
HEJSAN !
mmm..... Smaka på det här !
HÄR ÄR RECEPTET :
8 - 10 medelstora potatisar ,
2 gula lökar ,
2 msk smör ,
1 röd paprika ,
1 squash, ca 250 g,
4 KABANOSSEN ( starka korvar )
salt och peppar.
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och tärna potatis och lök.
Fräs i smör i en stekpanna tills potatisen
är mjuk.
SKÄR paprika och squash i tärningar och
korven i slantar .
LÅT paprika , squash och korv fräsa med
några minuter .
Krydda salt och peppar .
Om Du vill kan DU hälla över en burk
osötad ananas i bitar , 225 g,
det är gott till den starka korven .
GOD FORTSÄTTNING .....
LYCKA TILL !
PAPRIKADOFTANDE KYCKLING, 4 PORT
HEJSAN !
Det här är väldigt gott , - alla äter med god aptit.
Julskinka , i all ära, men det är gott att äta något
annat emellanåt .
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g KYCKLINGFILE' ,
1 purjolök ,
1 röd, gul och grön paprika ,
1 tsk curry ,
1 msk smör/margarin,
1 burk tomater ,
1 smulad hönsbuljongtärning ,
1 dl vatten ,
1 tsk salt ,
1 tsk paprikapulver ,
SÅ HÄR GÖR DU :
STRIMLA KYCKLINGFILEERNA .
Skölj ansa och strimla purjolök och paprikor .
FRÄS köttet med curry i lite smör i en gryta
några minuter .
Blanda ner tomater, purjolök, buljongtärning,
vatten och kryddor .
Sjud ca 5 minuter under lock .
TILLSÄTT paprikastrimlorna och sjud i
ytterligare ca 3 minuter .
SERVERA grytan med ris, pasta eller
potatis och gröna blad .
GOD FORTSÄTTNING .....
LYCKA TILL !
BIFF a' la LINDSTRÖM , 5 PORT.
HEJSAN !
Nu är det några "vanliga" dagar innan NY ÅR.
Tänkte bjuda på det här , längesen jag gjorde
det men jag vet att det är jättegott !
HÄR ÄR RECEPTET :
400 g blandfärs ,
4 msk ströbröd ,
1 msk potatismjöl,
1 1/2 dl vatten ,
1 1/2 tsk salt .
1 ägg ,
1 1/2 krm peppar ,
1 1/2 dl finhackade inlagda rödbetor ,
2 msk finhackad ättiksgurka
eller saltgurka ,
(1 msk kapris)
1 msk smör /margarin
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA ströbröd och vatten och låt det
svälla i 10 minuter .
LÄGG i färs, potatismjöl , salt, peppar och ägg .
Blanda väl .
RÖR ner det hackade och eventuellt kapris
och blanda försiktigt .
DELA färsen i 8 - 10 delar och forma till biffar
på vatten-sköljt skärbräde .
STEK några biffar i taget i 2-3 min på var sida
på ej för stark värme .
SERVERA rårivna morötter med rårivet äpple och blanda ihop,
och potatismos , gärna blandat med finklippt persilja.
GOD FORTSÄTTNING .....
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)