fredag 25 december 2020

FESTLIGT MED RÄKOR OCH SPARRIS , 4 PORT .




                                           HEJSAN  !

Att  bjuda  på  till  NYÅRSAFTON  - HIMLA  GO !
Så  därför  vill  jag  dela  med  mig  av  receptet till  Er !

PAJDEG :
3  dl  vetemjöl
1  nypa  salt
125  g  kallt smör/margarin
2  msk  kall  pressad  citron
eventuellt  isvatten

FYLLNING :
1 knippa färsk sparris 
ca 1 dl strimlad salladslök
125 g PHILADELPHIAOST 
i  tärningar 

ÄGGSTANNING :
3  ägg
2 dl CREME FRAICHE
1  msk  dijonsenap
salt,   peppar

GARNERING :
ca  200  g  skalade  räkor.

SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA snabbt samman degen , kavla ut efter formen, 
ca 24 cm i diameter,  och lägg i degen .
Nagga  och sätt in i kylen i 30 minuter .
FÖRVÄLL sparrisen i saltat vatten i ett par minuter och
spola med kallt vatten tills de svalnat .
Låt rinna av på hushållspapper .
Della eventuellt sparrisen i mindre bitar .  
FÖRDELA  sparris,  salladslök,  och ost i formen .
Vispa samman äggstanningen och häll över .
GRÄDDA genast i 200 grader ca 40 minuter eller
tills den stannat och har fått fin färg .
Lägg på skalade räkor och servera med en sallad .

GOTT NYTT ÅR !