HEJSAN !
Att bjuda på till NYÅRSAFTON - HIMLA GO !
Så därför vill jag dela med mig av receptet till Er !
PAJDEG :
3 dl vetemjöl
1 nypa salt
125 g kallt smör/margarin
2 msk kall pressad citron
eventuellt isvatten
FYLLNING :
1 knippa färsk sparris
ca 1 dl strimlad salladslök
125 g PHILADELPHIAOST
i tärningar
ÄGGSTANNING :
3 ägg
2 dl CREME FRAICHE
1 msk dijonsenap
salt, peppar
GARNERING :
ca 200 g skalade räkor.
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA snabbt samman degen , kavla ut efter formen,
ca 24 cm i diameter, och lägg i degen .
Nagga och sätt in i kylen i 30 minuter .
FÖRVÄLL sparrisen i saltat vatten i ett par minuter och
spola med kallt vatten tills de svalnat .
Låt rinna av på hushållspapper .
Della eventuellt sparrisen i mindre bitar .
FÖRDELA sparris, salladslök, och ost i formen .
Vispa samman äggstanningen och häll över .
GRÄDDA genast i 200 grader ca 40 minuter eller
tills den stannat och har fått fin färg .
Lägg på skalade räkor och servera med en sallad .
GOTT NYTT ÅR !