torsdag 4 maj 2023

HUSMORS FISKGRYTA ; 2 PORT , (middag) .

 


                     HEJSAN ! 


EN riktigt god vän till mig lagade denna rätt 

och alla blev så imponerade att

det var både enkelt och jätte gott .

Grundreceptet är till 2 personer .


HÄR ÄR RECEPTET :

300 g tinad fiskfile' t ex  torsk 

eller annan vit fisk

100 g palsternacka

50 g purjolök

100 g fänkål

2 tsk smör/margarin

saften av 1/2 citron

1 tsk salladskrydda

rivet skal av 1/2 citron

1 msk var av ; dill och persilja

salt , peppar.


SÅ HÄR GÖR DU :
1)  STRIMLA  grönsakerna fint och stek dem i matfett .

2)  LÄGG fiskfilee'rna i en gryta och salta.

3)  TÄCK   med  grönsaksröran och häll på någon msk 

vatten .

4) SÄTT på ett lock och sjud i 15 - 20 minuter .

Garnera med citronskal och det kryddgröna .

SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !




MIN GODA OSTGRATINERADE PASTA ; (lunch) . 4 PORT.

 

                        HEJSAN !


HÄR kommer en " lätt att göra rätt "  

som inte tar lång tid att göra .

Vi gillar den , riktigt bra till lunch !


HÄR ÄR RECEPTET :
200 g morötter

200 g broccoli

80 g okokt pasta

t ex snäckor 

vatten, salt 

OSTSÅS :

4 tsk smör / margarin

knappt 3 msk vetemjöl

5 dl mjölk

100 g riven ost med smak 

salt å peppar


SÅ HÄR GÖR DU :

1) SKALA och skiva morötterna . Koka dem 

knappt mjuka i lättsaltat vatten ca 5 min .

2) KOKA broccoli och pasta enligt respektive

förpackningsanvisningar .

3)  LÅT grönsaker och pasta rinna av väl   .

 Lägg allt i en ugnssäker form .

Sätt ugnen på 250 grader .

4)  SMÄLT  smöret/ margarinet i en kastrull .

Rör ner mjölet och späd med mjölken .

Låt såsen koka på svag värme 3 - 5 minuter .

Dra kastrullen från värmen och rör ner osten.

5)  SMAKSÄTT med salt och peppar .

6)  HÄLL såsen i formen och gratinera rätten 

i ugnen tills den är genomvarm och ytan fått

fin färg 8 - 10 minuter .


SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !