söndag 18 februari 2018
ÄPPLEPAJ MED KOLASMAK 4-6 PORT.
HEJSAN !
Nu får vi allt ha något riktigt gott
till efterrätt , vad sägs om denna ?
mmm...
HÄR ÄR RECEPTET :
1 rund smördeg , ca 400 g
eller 4-5 degplattor,
4 - 5 röda äpplen ,
25 g kallt smör /margarin ,
3/4 dl ljust eller mörkt
MUSCOVADO - socker ,
UGN : 200 grader .
SÅ HÄR GÖR DU :
LÄGG smördegen i en pajform, ca 27 cm
i diameter.
Om Du använder smördegsplattor så kavla
ihop dem så att de täcker pajformsbottnen.
DELA äpplena i tunna klyftor, ta bort
kärnhusen .
Lägg klyftorna i ett vackert mönster över
pajbottnen .
HYVLA över kallt smör och strö över
MUSCOVAD- sockret .
Om det klibbar ihop så pensla ut det med
brödpensel när det mjuknat i ugnen .
GRÄDDA i ca 20 minuter .
LYCKA TILL !
KALASKASSLER MED TOMAT & PARMESAN, 6-8 PERS.
HEJSAN !
FESTLIG vardagsmat som går rekord-snabbt att laga !
Fyll kasslern med ost och tomat, toppa med färsk parmesan
och väldoftande timjan .
HÄR ÄR RECEPTET :
ca 1, 2 kg kassler ,
honungssenap ,
8 - 10 halvcentimeter-tjocka ostskivor ,
3 - 4 skivade tomater ,
färsk timjan ,
1/2 dl grovriven färsk parmesanost ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR kasslern i centimetertjocka skivor
nästan ända ner .
Skivorna ska fortfarande hålla ihop .
BRED senap mellan skivorna .
STOPPA ner en ost- och tomatskiva i
varje ficka .
STRÖ 2-3 msk klippt timjan över kasslern .
Strö över osten .
Stek i 175 grader på nedersta falsen i
ugnen ca 20 min tills osten smält och
rätten fått fin färg .
SMAKLIG MÅLTID
och
TIPS ! Servera med kokt potatis och
smörfrästa färska kantareller.
LYCKA TILL !
LAXBÖRSAR MED CITRON- & BASILIKASÅS , 4 PORT .
HEJSAN !
Kolla här !
LÄCKER, lättlagad bjudrätt !
Fyll FILEER av lax med mandel, ost och pesto
och stek dem i ugn .
Toppa med räkor och servera med ljuvlig citron-
och basilikasås .
HÄR ÄR RECEPTET :
1 bit LAXFILE' med skinn,
600 g.
3/4 tsk salt ,
2 krm peppar ,
100 g pesto ,
1 dl flagad mandel ,
1 dl riven ost ,
CITRON- och BASILIKASÅS :
1 hönsbuljongtärning +
3 dl vatten ,
1 dl grädde ,
2 msk vetemjöl ,
1 dl hackad färsk basilika ,
eller 2 tsk torkad ,
1 msk pressad citron ,
2 krm salt ,
1 krm peppar ,
GARNERING :
4-12 räkor ,
basilika ,
citron.
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR laxen i portionsbitar .
Skär en ficka i varje bit och lägg
dem med skinnsidan ner på ett
ugnssäkert fat.
Salta och peppra .
BLANDA pesto, mandelflagor och riven ost .
Fördela det i fickan .
Lägg folie över laxen och stek den i mitten
av ugnen ca 15 min. i 225 grader .
Ta av folien de sista 5 min .
KOKA upp vattnet och buljongtärningen .
Blanda grädde och mjöl och rör ner det i
buljongen . LÅT sjuda 5 min .
TILLSÄTT basilika, citronsaft, salt oh peppar.
GARNERA fisken med räkor, färsk basilika
och citronskivor .
SERVERA med såsen, kokt ris och en sallad .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)