torsdag 26 december 2019
NYÅRSAFTON ,4 PERS.
HEJSAN !
SKALDJURSFYLLT FRANSKA ,
Här behöver Du 4 småfranska, mmm... !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 småfranska
500 g räkor med skal
eller 200 g skalade
1 burk (ca 170 g ) krabba
2 dl majonnäs
(gärna mager)
1 tsk curry
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR av ett lock av brödet .
Ta ut det mesta av inkråmet .
Rosta brödet ett par minuter i 225 grader.
SKALA räkorna om inte skalade används.
Häll spadet av krabban .
Blanda majonnäs och curry .
RÖR ner räkor och krabba .
FYLL bröden och gratinera 15 minuter i 225 grader.
SERVERA med en blandad sallad .
GOTT NYTT ÅR !
ENKLA CUPCAKES MED CITRONSMAK, 12 ST.
HEJSAN !
Det kan vara gott med det lilla enkla , efter en SUPERÄTT på kvällen !
HÄR ÄR RECEPTET :
200 g mandelmassa
100 g RUMSTEMPERERAT smör
5 msk vetemjöl
finrivet skal från 1/2 citron
150 g PHILADELPHIAOST
1 msk florsocker
finrivet skal från 1/2 citron
silverpärlor och strössel till garnering.
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA samman mandelmassan och smöret
till en smidig smet, tillsätt därefter mjölet och
citronrivet .
Fyll små portionsformar och grädda i mitten av
ugnen i 175 grader i ca 10 minuter . Låt svalna.
VISPA samman osten , sockret och citronrivet
till en luftig massa .
Spritsa på varje kaka .
GARNERA med silverpärlor och strössel .
GOTT NYTT ÅR !
NYÅRSAFTON ! 4 PORT.
HEJSAN !
KRABBGRATÄNG MED SKOCKOR .
SÅ HIMLA GOTT !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 krabba, färsk eller fryst
700 g jordärtskockor
vatten
salt (1 tsk /liter vatten )
GRATÄNGSÅS :
1 msk smör /margarin
2 msk vetemjöl
3 dl fiskbuljong (tärning + vatten )
1 krm salt
1 krm peppar
1 dl vispgrädde
1 äggula
2 msk finhackad dill
2 - 3 msk riven ost
SÅ HÄR GÖR DU :
RENSA krabban och dela eventuellt köttet i bitar.
BORSTA och skölj skockorna .
Koka dem mjuka i lättsaltat vatten .
Skala dem medan de fortfarande är varma. Dela i bitar.
SMÄLT matfettet till såsen.
Tillsätt mjölet och späd med buljongen .
Salta och peppra. Låt såsen koka 3 - 4 minuter under
omrörning. Ta kastrullen från värmen .
Rör i grädden blandad med äggulan. Sjud såsen på nytt.
Blanda i dillen .
VARVA skockor och krabba i en ugnssäker form .
Häll över såsen . Strö över osten .
GRATINERA i 250 grader, 10 - 12 minuter eller tills
ytan fått fin färg .
SERVERA med ett gott bröd , grovt eller PAIN RICH -typ.
GOTT NYTT ÅR !
NYÅRSAFTON, 4 PERS.
HEJSAN !
Börjar med detta som slagit väl ut .
Riktigt festligt !
ZUCCHINIBÅTAR MED VILDRIS
OCH
RÄKFÄRSERADE LAXRULADER
MED RÖDGRÖN SÅS .
HÄR ÄR RECEPTET :
1 dl vild-ris eller långkornigt ris
1 liten zucchini
vatten, salt
SÅ HÄR GÖR DU :
BÖRJA med att koka riset enligt förpackningens anvisningar.
Skölj zucchinin och skär den i ca 1/2 cm tjocka skivor på
längden . DELA skivorna i 8 cm långa bitar, 1 1/2 cm höga.
GÖR ett djupt snitt i varje bit, men låt dem hänga ihop i ändarna.
FYLL zucchini-båtarna med det kokta riset och servera till
laxrullarna.
RÄKFRÄSERADE LAXRULADER MED RÖDGRÖN SÅS .
HÄR ÄR RECEPTET :
5OO g räkor med skal
25 g smör/margarin
2 msk hackad gräslök
400 g LAXFILE' i tunna snedskurna skivor
1 /2 tsk salt
SÅS :
1 msk smör/margarin
2 msk vetemjöl
2 dl RÄKBULJONG
1 dl vitt vin
1 dl vispgrädde
salt, peppar
1/2 dl hackad persilja
1/2 dl finhackad röd paprika
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA räkorna (spara skalen). Mixa räkorna i en matberedare
tillsammans med matfettet . Blanda i gräslöken .
LÄGG räkskalen i en kastrull och täck dem med vatten.
Sjuda 20 min.
Sila av buljongen och koka ihop tills 2 dl återstår .
BRED ut laxskivorna på en skärbräda . Salta försiktigt.
Lägg på en klick RÄKSMÖR på varje FILE' och rulla ihop.
Lägg rullarna med skarven neråt i en form .
Häll på RÄKBULJONGEN och täck formen .
KOKA i 175 grader mitt i ugnen, ca 15 minuter.
Eller i mikrovågsugn på full effekt 4 - 6 min.
FRÄS matfett och mjöl till såsen.
Späd med buljong, vin och grädde. Låt koka 5 min.
Smaka av med salt och peppar. Tillsätt persilja och paprika.
SERVERA LAXRULLARNA med kokt RIS i ZUCCHINIBÅTAR.
GOTT NYTT ÅR
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)