torsdag 26 juli 2018
APELSINSORBETSUFFLE,... 4 PORT.
HEJSAN !
mmm... himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 apelsiner,
1 msk pressad citron,
1 äggvita,
1 dl socker ,
MARÄNG :
1 äggvita,
1/2 dl socker ,
(1 msk citrus likör)
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR av lock på apelsinerna(spara locken i frysen att använda
som stöd vid serveringen ).
Gröp ur fruktköttet och finfördela det i mixer.
Sila av saften och blanda den med citronsaft i en skål som tål
frystemperatur .
Låt stå i frys tills saften blivit halvfast, ca 1 tim.
VISPA vitan till skum och rör i sockret .
Blanda skummet med den halvfrysta apelsinmassan .
Fyll apelsinskalen .
Ställ dem i frys att stelna, det tar minst 3 timmar.
TA FRAM apelsinerna 15 - 20 minuter innan de ska serveras.
Sätt ugnen på 250 grader .
GÖR marängen, vispa vitan till skum och vispa sedan i sockret.
Ställ apelsinerna på ett ugnssäkert fat.
Droppa eventuellt i lite likör.
Skeda över marängen .
Sätt in i övre delen av ugnen tills marängen fått färg, 3-4 min.
Servera genast .
TREVLIG SOMMAR !
ISBERG MED OSTKLICK . 4 PORT. TIPS !
TIPS!
HEJSAN !
mmm.... riktigt njutbart !
HÄR ÄR RECEPTET :
Skär 1 LITET ISBERGSSALLADSHUVUD
i klyftor .
Rör samman 140 g GRÄDDÄDELOST med
1 1/2 dl CREME FRAICHE och 1/2 dl FIN-
HACKAD BASILIKA .
Servera salladsklyftan med en klick av såsen.
TACK !
TREVLIG SOMMAR !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)