torsdag 26 juli 2018

APELSINSORBETSUFFLE,... 4 PORT.




                           HEJSAN !

mmm... himla gott !

HÄR ÄR RECEPTET :
4 apelsiner,
1 msk pressad citron,
1 äggvita,
1 dl socker ,

MARÄNG :
1 äggvita,
1/2 dl socker ,
(1 msk citrus likör)

SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR av lock på apelsinerna(spara locken i frysen att använda
som stöd vid serveringen ).
Gröp ur fruktköttet och finfördela det  i mixer.
Sila av saften och blanda den med citronsaft i en skål som tål
frystemperatur .
Låt stå i frys tills saften blivit halvfast, ca 1 tim.
VISPA vitan till skum  och rör i sockret .
Blanda skummet med den halvfrysta  apelsinmassan .
Fyll apelsinskalen .
Ställ dem i frys att stelna, det tar minst 3 timmar.
TA FRAM  apelsinerna  15 - 20 minuter  innan de ska serveras.
Sätt ugnen på 250 grader .
GÖR marängen, vispa vitan till skum och vispa sedan i sockret.
Ställ apelsinerna på ett ugnssäkert fat.
Droppa eventuellt i lite likör.
Skeda över marängen .
Sätt in i  övre delen av ugnen tills  marängen  fått  färg, 3-4 min.
Servera genast .

TREVLIG SOMMAR !


ISBERG MED OSTKLICK . 4 PORT. TIPS !


TIPS!
                HEJSAN !

mmm.... riktigt njutbart !

HÄR ÄR RECEPTET :

Skär 1 LITET ISBERGSSALLADSHUVUD
i klyftor .
Rör samman 140 g GRÄDDÄDELOST med
1 1/2 dl CREME FRAICHE och 1/2 dl FIN-
HACKAD BASILIKA .
Servera salladsklyftan med en klick av såsen.

TACK !

TREVLIG SOMMAR !