söndag 25 juni 2023

MIN GOA SPENATPAJ MED LAX OCH INGEFÄRA , 4 PORT.

 

                          HEJSAN  !


DEN HÄR PAJEN ÄR RIKTIGT GOD .

DEN BLEV TILL AV LITE AV VARJE ,

DUTTAR,  AV DET MESTA .


HÄR ÄR RECEPTET :

PAJDEG :
2 st ,  150 g  kokt kall  potatis

1/ 2 dl flytande smör/ margarin

1 dl vetemjöl

1 dl grahamsmjöl

FYLLNING :

2 paket, 250 g fryst bladspenat

150 g kallrökt lax

2 ägg

2 dl mjölk

1 dl riven ost 17%

1 tsk färsk riven ingefära

1 /2 tsk salt

vitpeppar


SÅ HÄR GÖR DU :

SÄTT ugnen på 200 grader .

1)  RIV potatisen fint .  

Blanda alla ingredienser till degen .

Klä en pajform med degen .

2)  FÖRGRÄDDA  pajskalet ca 10 min .

3)  TINA  spenaten och skär den grovt .

Om Du använder färsk spenat ,  koka 

den någon minut  och låt rinna av .

Fördela  spenaten i pajskalet .

4)  LÄGG  tunna laxskivor som ett

täcke över .

5)  VISPA ihop ägg, mjölk, ost, ingefära ,

salt och peppar .

Häll det över pajen .

6)  GRÄDDA mitt i ugnen i ca 30 min .


SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !