fredag 12 oktober 2018

GINO MED TOSCA , 4 PERS.




                           HEJSAN !

Underbart, det här måste Ni smaka !

HÄR ÄR RECEPTET :
2 bananer
1/2 liter jordgubbar
3 kiwier
TOSCA :
50 g smör / margarin
3/4 dl strösocker
2 msk vetemjöl
1 msk mjölk
1 dl mandelspån
SERVERING :  glass

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 225 grader.
Skala och skiva bananerna .  Rensa och skiva jordgubbarna.
Skala  kiwierna  och skiva dem .
LÄGG ut frukten på ett stort fat som tål ugnsvärme eller
använd portionsformar .
BLANDA  smör, socker, mjöl och mjölk i en kastrull och
värm under omrörning .  Rör i mandel  och klicka smeten
över frukten.  Grädda, ca 10 minuter .
SERVERA  med glass .

LYCKA TILL !

SÖTPOTATISMOS MED TIMJAN 4 PERS.




                    HEJSAN !

Om Du inte gillar timjan kan  Du smaksätta moset med
farinsocker, salvia, pekannötter, rivet apelsinskal, lönn-
sirap eller kanel .
VARSÅ GODA !

HÄR ÄR RECEPTET :
1 kg sötpotatis
1 knippe timjan
1 tsk olivolja
1/2 dl grönsaksbuljong av tärning
3/4 dl mjölk
25 g smör eller margarin
salt å peppar
färsk riven muskotnöt
eller ett stänk från torkad muskotnöt

SÅ HÄR GÖR DU :
TVÄTTA och skala  sötpotatisen och skär den
i grova bitar.  Koka potatisen under lock i saltat
vatten tills den är mjuk, 15 - 20 min.  Häll av vattnet.
SKÖLJ  timjanknippet och skaka det torrt .
Dra av bladen från stjälkarna .
HETTA upp oljan i en liten stekpanna och rosta
hälften av timjanbladen .
VÄRM buljong, mjölk och smör i en kastrull .
MOSA sötpotatisen fint med en potatisstöt .
Tillsätt mjölkblandningen,  lite i taget .
Krydda med salt, peppar och några riv av en muskotnöt.
BLANDA ner rostad och färsk timjan i moset .

SMAKLIG MÅLTID !  och  LYCKA TILL !