fredag 12 oktober 2018
GINO MED TOSCA , 4 PERS.
HEJSAN !
Underbart, det här måste Ni smaka !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 bananer
1/2 liter jordgubbar
3 kiwier
TOSCA :
50 g smör / margarin
3/4 dl strösocker
2 msk vetemjöl
1 msk mjölk
1 dl mandelspån
SERVERING : glass
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 225 grader.
Skala och skiva bananerna . Rensa och skiva jordgubbarna.
Skala kiwierna och skiva dem .
LÄGG ut frukten på ett stort fat som tål ugnsvärme eller
använd portionsformar .
BLANDA smör, socker, mjöl och mjölk i en kastrull och
värm under omrörning . Rör i mandel och klicka smeten
över frukten. Grädda, ca 10 minuter .
SERVERA med glass .
LYCKA TILL !
SÖTPOTATISMOS MED TIMJAN 4 PERS.
HEJSAN !
Om Du inte gillar timjan kan Du smaksätta moset med
farinsocker, salvia, pekannötter, rivet apelsinskal, lönn-
sirap eller kanel .
VARSÅ GODA !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 kg sötpotatis
1 knippe timjan
1 tsk olivolja
1/2 dl grönsaksbuljong av tärning
3/4 dl mjölk
25 g smör eller margarin
salt å peppar
färsk riven muskotnöt
eller ett stänk från torkad muskotnöt
SÅ HÄR GÖR DU :
TVÄTTA och skala sötpotatisen och skär den
i grova bitar. Koka potatisen under lock i saltat
vatten tills den är mjuk, 15 - 20 min. Häll av vattnet.
SKÖLJ timjanknippet och skaka det torrt .
Dra av bladen från stjälkarna .
HETTA upp oljan i en liten stekpanna och rosta
hälften av timjanbladen .
VÄRM buljong, mjölk och smör i en kastrull .
MOSA sötpotatisen fint med en potatisstöt .
Tillsätt mjölkblandningen, lite i taget .
Krydda med salt, peppar och några riv av en muskotnöt.
BLANDA ner rostad och färsk timjan i moset .
SMAKLIG MÅLTID ! och LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)