måndag 6 augusti 2018
FINA FISKEN I DET GRÖNA , 4 PORT.
HEJSAN !
BACON, ger en spännande brytning mot de gröna ärterna .
SERVERA med potatis till .
HÄR ÄR RECEPTET :
400 g djupfryst torsk ,
140 g bacon ,
1 msk smör eller margarin ,
500 g djupfrysta gröna ärter,
1 näve salladsblad,
SÅ HÄR GÖR DU :
DELA det halvtinade fiskblocket i fyra bitar .
Linda två baconskivor runt varje bit.
Hetta upp matfettet i en stekpanna och stek paketen,
först på hög värme så att baconet blir lite knaprigt,
sänk värmen och låt fisken bli genomstekt , 10-15 min.
Vänd paketen några gånger under tiden.
FÖRVÄLL ärterna enligt anvisning på förpackningen.
Låt dem rinna av . BLANDA ärter och salladsblad
och lägg upp på tallrikar, toppa med ett fiskpaket .
Smaklig Måltid .
TREVLIG SOMMAR !
LILLA SOMMAR- KÖKET ... HALLON - VINÄGER .
HEJSAN !
mmm...- jättegod !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 1/2 dl vitvins- vinäger,
125 g hallon,
1 kvist rosmarin.
SÅ HÄR GÖR DU :
FYLL en vacker flaska med hallon och
stick ner en kvist rosmarin.
Häll på vinägern och låt stå och dra i ca
1 vecka .
SILA ifrån hallon och rosmarin och
Du har en härligt röd vinäger som passar
utmärkt till sallader med frukt i .
TREVLIG SOMMAR !
POTATIS I BACONHÖLJE ,...4 PORT.
HEJSAN !
mmm...så himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 kg färskpotatis,
140 g bacon(1 paket)
1/2 dl finhackad basilika,
2 msk finhackad salvia.
SÅ HÄR GÖR DU :
TVÄTTA och skrubba potatisen, förväll
den i 5 minuter .
DELA baconet mitt itu och rulla en halva
runt varje potatis .
Ugnsstek i smord ugnsfast form tills potatisen
är mjuk ca 20 minuter .
STRÖ över finhackat kryddgrönt och servera
antingen som ensamrätt eller till grillat =när
det är lämpligt-tillåtet, i denna varma sommar .
TREVLIG SOMMAR !
LILLA SOMMARKÖKET,,,TIPS !
HEJSAN !
SVARTAVINBÄRSMOS ,
MIXA 1/2 liter svarta vinbär med 1/2 dl strösocker
och 1 msk citronsaft .
Koka i 5 minuter och låt svalna .
Servera med A- fil .
TREVLIG SOMMAR !
KRÄMIG BJÖRNBÄRSPAJ. 8 BITAR.
HEJSAN !
Detta är en frisk , härlig paj med citronsmak .
Björnbär är jättegott att fylla med, men har
Du andra bär hemma så går det lika bra .
HÄR ÄR RECEPTET :
3 dl kärnvetemjöl ,
1 1/2 msk strösocker,
125 g smör/margarin, kylskåpskallt
1 äggula,
2 msk iskallt vatten,
FYLLNING :
2 dl vispgrädde,
2 dl LEMON CURD,
1/2 liter björnbär ,
UGN : 225 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU :
MIXA ihop pajdegen och tryck ut i en rund form
ca 24 cm i diameter. LÅT stå i kylskåp 30 minuter.
GRÄDDA pajskalet 10 min, låt kallna .
Vispa grädden under tiden .
Blanda med LEMON CURD.
BRED ut blandningen i det avsvalnade pajskalet .
Lägg ner björnbären, tätt tillsammans .
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)