måndag 6 augusti 2018

FINA FISKEN I DET GRÖNA , 4 PORT.




                          HEJSAN !

BACON,  ger  en spännande  brytning mot de gröna  ärterna .
SERVERA  med potatis till .

HÄR ÄR RECEPTET :
400 g djupfryst torsk ,
140 g bacon ,
1  msk  smör eller margarin ,
500 g djupfrysta gröna ärter,
1 näve salladsblad,

SÅ HÄR GÖR DU :
DELA det halvtinade fiskblocket i fyra bitar .
Linda  två baconskivor  runt varje bit.
Hetta upp matfettet i en stekpanna och stek paketen,
först på hög värme  så att baconet blir lite knaprigt,
sänk värmen och låt fisken bli genomstekt , 10-15 min.
Vänd paketen några gånger under tiden.
FÖRVÄLL ärterna enligt anvisning på förpackningen.
Låt dem rinna av .   BLANDA ärter och salladsblad
och lägg upp på tallrikar, toppa med ett fiskpaket .
Smaklig Måltid .

TREVLIG SOMMAR !


LILLA SOMMAR- KÖKET ... HALLON - VINÄGER .



         HEJSAN !

mmm...- jättegod !

HÄR ÄR RECEPTET :
2 1/2 dl vitvins- vinäger,
125 g hallon,
1 kvist rosmarin.
SÅ HÄR GÖR DU :
FYLL en vacker flaska med hallon  och
stick ner en kvist rosmarin.
Häll på vinägern och låt stå och dra i ca
1 vecka .
SILA ifrån hallon och rosmarin och
Du har en härligt röd vinäger som passar
utmärkt till sallader  med  frukt i .

TREVLIG SOMMAR !


POTATIS I BACONHÖLJE ,...4 PORT.



             HEJSAN !

mmm...så himla gott !

HÄR ÄR RECEPTET :
1 kg färskpotatis,
140 g bacon(1 paket)
1/2 dl finhackad basilika,
2 msk finhackad salvia.
SÅ HÄR GÖR DU :
TVÄTTA och skrubba potatisen, förväll
den i 5 minuter .
DELA baconet mitt itu och rulla en halva
runt varje potatis .
Ugnsstek i smord ugnsfast form tills potatisen
är mjuk ca 20 minuter .
STRÖ över finhackat kryddgrönt och servera
antingen som ensamrätt eller till grillat =när
det är lämpligt-tillåtet, i denna varma sommar .

TREVLIG SOMMAR !

LILLA SOMMARKÖKET,,,TIPS !




                               HEJSAN !

SVARTAVINBÄRSMOS ,

MIXA  1/2 liter svarta vinbär  med  1/2 dl strösocker
och 1 msk citronsaft .
Koka i 5 minuter och låt svalna .
Servera med A- fil .

TREVLIG SOMMAR !

KRÄMIG BJÖRNBÄRSPAJ. 8 BITAR.




                  HEJSAN !

Detta är en frisk , härlig paj med citronsmak .
Björnbär är jättegott att fylla med,  men har
Du andra bär hemma så går det lika bra .

HÄR ÄR RECEPTET :
3  dl  kärnvetemjöl ,
1 1/2 msk strösocker,
125 g smör/margarin, kylskåpskallt
1 äggula,
2 msk iskallt vatten,
FYLLNING :
2 dl vispgrädde,
2 dl LEMON CURD,
1/2 liter björnbär ,
UGN :  225  GRADER.

SÅ HÄR GÖR DU :
MIXA ihop pajdegen och tryck ut i en rund form
ca 24 cm i diameter.  LÅT stå i kylskåp 30 minuter.
GRÄDDA pajskalet 10 min, låt kallna .
Vispa grädden under tiden .
Blanda med LEMON CURD.
BRED ut blandningen i det avsvalnade pajskalet .
Lägg ner björnbären, tätt tillsammans .