lördag 30 mars 2013

CHOKLADKAKOR MED KOKOSTOSCA. 35 ST.

Smaka på dessa,
de bjöds på Långfredagen,
lite lagom seg toscasmet
av kokosflingor, väldans goda .

75 g smör
2 små el 1 stort ägg
1 1/2 dl strösocker
1 1/4 dl vetemjöl
2 1/2 msk kakao
3/4 tsk bakpulver
1 tsk bakpulver
KOKOSTOSCA -GLASYR:
25 g smör
3/4 dl strösocker
1/2 dl vispgrädde el kaffegrädde
1/4 dl ljus sirap
2 dl kokosflingor

Så här gör DU:
Smält smöret.
Vispa ägg och socker poröst.
Sikta samman vetemjöl,kakao,
bakpulver och vanilj.
Rör ner det i smeten tillsammans
med smöret.
Sätt småbrödsformar på en plåt.
Klicka smeten i formarna till
hälften fyllda.
Grädda i nedre delen av ugnen
i 4 1/2 minut.
KOKOSTOSCAGLASYR:
Blanda ingredienserna till glasyren
i en kastrull.
Låt det koka upp under omrörning.
Lägg en klick smet i varje form och
grädda ytterligare 5-6 minuter.

Du kan tro att de smakade mera.
LYCKA TILL!