fredag 16 maj 2008

RABARBERKAKA UPPONER.

100 g SMÖR
2dl SOCKER
3 ÄGG
1 tsk BAKPULVER
1 tsk VANILJSOCKER
0,5 dl GRÄDDFIL

RABARBER:
250 g RABARBER
50 g SMÖR
0,5 dl SOCKER

Gör så här:
Rör smör o´socker vitt o´pösigt
Tillsätt äggen , ett i sänder
och rör ytterligare en stund
Blanda ner mjöl,bakpulver
och vaniljsocker och vänd
ner det i smeten
Vänd sist ner gräddfilen
Skär rabarbern i mindre bitar
Smält smöret och blanda det med sockret
Blanda ner rabarberbitarna
och rör om
Bottna en smord bakpappersklädd
tårtform med rabarberblandningen
Klicka smeten ovanpå och
grädda i 175 grader ca 60 min.
eller tills kakan känns genomgräddad
känn med en sticka
Servera med en klick vispad grädde
eller vispad vaniljsås.

Det blir ca 10 bitar.
Underbart Gott!

FÄRSK TORSK 2 PERSONER.

250 g färsk torsk
1,5 msk ströbröd
salt
1 tsk smör eller margarin

Remouladsås
1 dl gräddfil
0,5 msk majonnäs
0,25 dl finhackad smörgåsgurka
1/4 gul lök, knappt
salt o ´peppar

0,5 kg potatis
200 g broccoli

Gör så här:
Bred ut torskfileerna i en
smord ugnsfast form.
Strö på ströbröd o´salt
samt klicka på smöret el.
margarinet
Stek i 225 grader 15-20 min.
Blanda ingredienserna till såsen

servera med 0,5 kg kokt potatis
och 200 g kokt broccoli