onsdag 18 september 2019

GRÖN LASAGNE , 4 PERS.



               HEJSAN !
mmm...!

HÄR ÄR RECEPTET  :
3 lökar
2 vitlöksklyftor
1 morot
2 msk olivolja
1 burk krossade tomater
1 msk örtsalt
1 stor burk keso (500 g)
4 dl riven mager ost
12 lasagneplattor (förkokta)

SÅ HÄR GÖR DU :
HACKA lök, vitlök och morot .
Fräs i oljan.  Häll i tomaterna,
krydda och låt puttra på svag värme
i ca 15 minuter .
SMÖRJ  en ugnsfast form och täck
botten med lasagneplattor .
Varva sedan sås, keso, riven ost och
lasagneplattor .
Det ska  vara ost överst.
GRÄDDA ca 30 minuter i 225 grader.

LYCKA TILL !

GRÖNSAKS- & ROTFRUKTS-GRATÄNG, 2-3 PERS.



             HEJSAN !

Här är lite andra grönsaker, ägg och  Keso i denna .
mmm... himla god.

HÄR ÄR RECEPTET :
LÄGG skivad potatis, broccoli, purjolök,
spenat, palsternacka eller de grönsaker Du
har hemma, på ett ugnsfast fat .
Blanda en liten burk keso med 2 dl mjölk ,
2 ägg  och 1 dl riven mager ost .
Krydda  gärna med basilika eller dragon .
HÄLL röran över grönsakerna och
gratinera i 225 grader i ca 20 minuter .

LYCKA TILL !
        

RÅRIVEN GRATÄNG, 2 PERS.




               HEJSAN !

Det här var inte dumt alls !

HÄR ÄR RECEPTET :
7 dl rårivna rotfrukter
(t ex potatis, morötter, palsternacka, selleri )
1 stor gul lök
2 dl mjölk
salt, och peppar
1 dl lagrad riven ost

SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och riv rotfrukterna och lägg dem
sedan i en kastrull .
Blanda ner hackad gul lök och mjölk .
Smaka av med salt och peppar .
KOKA blandningen under omrörning i ca 5 min
och häll sedan ner allt i en ugnsfast form .
STRÖ den rivna över och gratinera 5 - 10 min
i 250 grader .  SERVERA med bladgrönsaker.

SMAKLIG MÅLTID !