torsdag 7 juni 2018
ELISABETHS ANANASPAJ .
HEJSAN !
Förr om åren, då vi hade våra symöten ,
blev den här pajen till .
Varsågoda att smaka !
HÄR ÄR RECEPTET :
3 dl mjöl ,
1,5 hg smält smör ,
1 tsk bakpulver ,
1 dl socker ,
FYLLNING :
1 burk krossad ananas(400 g)
1 burk CREME Fraiche ,
1 tsk vaniljsocker ,
1/2 dl socker ,
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA allt : mjöl, smält smör, bakpulver och socker.
Tryck ut i en form .
BLANDA sedan fyllningen och häll i formen ,
GRÄDDA i 200 grader i 30 minuter.
Så himla go' !
LYCKA TILL !
LAXBAKELSE med KRÄFTSTJÄRTAR och FETAOST , 2 PERS.
HEJSAN !
Det går att servera Lax- knytena utan att baka
dem i ugnen först .
Ack så goda !
HÄR ÄR RECEPTET :
8 skivor kallrökt Lax , ca 200 g
(räcker till 4 knyten )
FYLLNING :
1/2 rödlök ,
1 msk färsk gräslök,
1/2 dl färsk dill ,
1 dl kräftstjärtar , 100 g
1/2 paket fetaost , 75 g
100 g färskost ,
salt och peppar ,
SERVERING :
kokt potatis ,
gröna ärter ,
ärtskott , ...mmm,
citron ,
DESSUTOM BEHÖVS :
Tandpetare .
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 250 grader .
SKALA och finhacka rödlöken, gräslöken,
och dillen .
Lägg i en bunke .
Grovhacka kräftstjärtarna, smula fetaosten
och rör ner i bunken .Tillsätt färskosten
och rör ihop .
LÄGG ihop 2 skivor Lax med den långa
sidan mot varandra så att de överlappar lite.
Lägg en klick fyllning i mitten och vik upp
kanterna så att det bildar en Ros .
Fäst med tandpetare .
Gör likadant med övriga Laxskivor .
LÄGG knytena på en bakpappersklädd plåt
och grädda i mitten av ugnen i 5 - 7 minuter.
Kanterna på Laxen ska få en ljusbrun färg .
SERVERA knytena direkt ihop med potatis,
ärter, ärtskott och en citronskiva .
SMAKLIG MÅLTID !
LYCKA TILL !
RÖKT MAKRILL med KRÄMIG POTATISSALLAD , 4 PORT.
HEJSAN !
Här använder jag SMETANA ,
det är en naturell krämig syrad grädde
som används på samma sätt som
CREME Fraiche eller matyoghurt .
Så gott och fräscht .
HÄR ÄR RECEPTET :
4 stycken , rökt makrill
eller annan rökt fisk ,
ca 150 g /person .
POTATISSALLAD :
600 - 800 g färskpotatis ,
1 äpple ,
20 g dill ,
20 g gräslök ,
2 burkar SMETANA , a' 2 dl
salt och peppar ,
2 - 3 msk söt grovkornig senap ,
GARNERING :
1/2 dl finhackad rödlök,
hackad gräslök och dill ,
limeklyftor .
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA potatisen mjuk .
Tvätta och tärna äpplet men behåll
skalet på .
Hacka örterna och lägg undan lite
till garnering .
RÖR ihop Smetana med örthacket
och det tärnade äpplet .
Smaka av med salt och peppar och lite
söt grovkornig senap .
HÄLL av potatisen och dela dem som
är stora .
Blanda ihop dem ljumma med Smetana-
krämen .
SERVERA potatissalladen till den rökta
fisken .
GARNERA gärna med hackad rödlök ,
hackade örter och limeklyfta .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)