torsdag 7 juni 2018

ELISABETHS ANANASPAJ .



                         HEJSAN !

Förr  om  åren,  då  vi  hade  våra  symöten ,
blev  den  här  pajen  till .
Varsågoda  att  smaka !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
3  dl  mjöl ,
1,5  hg  smält  smör ,
1  tsk  bakpulver ,
1  dl  socker ,

FYLLNING :
1  burk  krossad  ananas(400 g)
1  burk  CREME Fraiche ,
1  tsk  vaniljsocker ,
1/2  dl  socker ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
BLANDA  allt : mjöl, smält  smör,  bakpulver  och  socker.
Tryck  ut  i  en  form .
BLANDA  sedan  fyllningen  och  häll  i  formen ,

GRÄDDA  i  200  grader  i  30  minuter.

Så  himla go' !

LYCKA  TILL !

LAXBAKELSE med KRÄFTSTJÄRTAR och FETAOST , 2 PERS.




                        HEJSAN !

Det  går  att  servera  Lax- knytena  utan  att  baka
dem  i  ugnen  först .
Ack  så  goda !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
8  skivor  kallrökt  Lax ,  ca  200 g
(räcker  till  4  knyten )

FYLLNING :
1/2  rödlök ,
1  msk  färsk  gräslök,
1/2  dl  färsk  dill ,
1  dl  kräftstjärtar ,  100  g
1/2  paket  fetaost  , 75  g
100  g  färskost ,
salt  och  peppar ,

SERVERING :
kokt  potatis ,
gröna  ärter ,
ärtskott , ...mmm,
citron ,

DESSUTOM  BEHÖVS :
Tandpetare .

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SÄTT  ugnen  på  250  grader .
SKALA  och  finhacka  rödlöken,  gräslöken,
och  dillen .
Lägg  i  en  bunke .
Grovhacka  kräftstjärtarna,  smula  fetaosten
och  rör  ner  i  bunken .Tillsätt  färskosten
och  rör  ihop .
LÄGG  ihop  2  skivor  Lax  med  den  långa
sidan  mot  varandra  så  att  de  överlappar  lite.
Lägg  en  klick  fyllning  i  mitten  och  vik  upp
kanterna  så  att  det  bildar  en  Ros .
Fäst  med  tandpetare .
Gör  likadant  med  övriga  Laxskivor .
LÄGG  knytena  på  en  bakpappersklädd  plåt
och  grädda  i  mitten  av  ugnen  i  5 - 7 minuter.
Kanterna  på  Laxen  ska  få  en  ljusbrun  färg .

SERVERA  knytena  direkt   ihop  med  potatis,
ärter,  ärtskott  och  en  citronskiva .

SMAKLIG  MÅLTID !

LYCKA  TILL !


RÖKT MAKRILL med KRÄMIG POTATISSALLAD , 4 PORT.




                          HEJSAN !

Här  använder  jag  SMETANA ,
det  är  en  naturell  krämig  syrad  grädde
som  används  på  samma  sätt  som
CREME Fraiche  eller  matyoghurt .
Så  gott  och  fräscht .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
4  stycken ,  rökt  makrill
eller  annan  rökt  fisk ,
ca  150  g /person .

POTATISSALLAD :
600 - 800 g  färskpotatis ,
1  äpple ,
20  g  dill ,
20  g  gräslök ,
2  burkar  SMETANA , a' 2  dl
salt  och  peppar ,
2 - 3  msk  söt  grovkornig  senap ,

GARNERING :
1/2  dl  finhackad  rödlök,
hackad  gräslök  och  dill ,
limeklyftor .

SÅ  HÄR  GÖR  DU :

KOKA  potatisen  mjuk .
Tvätta  och  tärna  äpplet  men  behåll
skalet  på .
Hacka  örterna  och  lägg  undan  lite
till  garnering .
RÖR  ihop  Smetana  med  örthacket
och  det  tärnade  äpplet .
Smaka  av  med  salt  och  peppar och lite
söt  grovkornig  senap .
HÄLL  av  potatisen  och  dela  dem  som
är  stora .
Blanda  ihop  dem  ljumma  med  Smetana-
krämen .

SERVERA  potatissalladen  till  den  rökta
fisken .
GARNERA  gärna  med  hackad  rödlök ,
hackade  örter  och  limeklyfta .

LYCKA  TILL !