onsdag 7 oktober 2009

PANNACOTTA MED BÄR. 4 PORT.

Nu tar VI en dessert.
mmm,så god.

2 dl vispgrädde
2 dl mellanmjölk
2 tsk gelantinpulver
+ 2 msk vatten
1-2 tsk rivet apelsin-
skal
2 msk strösötnings-
medel
150 g jordgubbar
ev citronmeliss

Så här gör DU:
Koka grädde och
mjölk 2-3 minuter.
Blanda gelantinpulver
och vatten och låt det
stå och svälla ca 5 min.
Blanda ner gelantinet i
gräddmjölken och rör tills
gelantinet har smält.
Tillsätt apelsinskal och
sötningsmedel i gräddmjölken.
Häll upp i 4 små glas.
Låt svalna och ställ sedan
glasen i kylskåp att stelna
minst 1 timma.
Tina frysta jordgubbar.
Spara 4 st till garnering.
Mixa resten till en sås.
Skeda upp jordgubbssåsen
i glasen.
Garnera med de sparade
jordgubbarna och gärna
med citronmelissblad.

LYXIGT GOTT.
LYCKA TILL!

QUINOASALLAD MED MANGO OCH RÄKOR 2 PORT.

2 dl quinoa
4 dl vatten
1/2 krm salt
500 g frysta räkor
med skal
1 mango i klyftor
1 avocado i tärningar
1 tärnad röd paprika
2 strimlade salladslökar
1/2 skalad och urkärnad
gurka i halvmånar
1 kruka färsk koriander
2 msk färskpressad limesaft
1/2 tsk salt
1 krm sv.peppar

Så här gör DU:
Skölj quinoa noga i vatten.
Koka upp quinoa med nytt vatten
i en kastrull och tillsätt
1/2 krm salt.
Koka under lock ca 15 min. tills
vattnet kokat bort.
Låt svalna.
Skala räkorna och blanda med quinoa,
de skurna frukterna och grönsakerna.
Hacka koriander och blanda i.
Häll på limesaften och salta o´peppra
sedan efter smak.

Jättegott.
SMAKLIG MÅLTID!