onsdag 22 januari 2020

SCHWEIZERBRÖD, 21 ST.



                      HEJSAN !

Det här har jag gjort idag ,...mmm, himla goda !

HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst
3 dl mjölk
100 g smör/ margarin
ca 8 dl vetemjöl- BERTE QVARN
100 g riven ost (typ Greve)
2 krm vitlökssalt
2 krm salt
PENSLING :
ägg , grovt salt - sesamfrön

SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA sönder jästen i en deg-skål.
Smält smöret i en kastrull, slå på mjölken .
SLÅ det ljumma degspadet över jästen
tillsammans med mjölet och rör om .
Tillsätt riven ost, vitlökssalt och salt .
Arbeta degen väl .
SLÅ upp degen på lätt mjölat bakbord
och knåda den smidig .
Dela degen i 3 lika delar, rulla ut 3 längder
och skär ut 7 bitar på varje längd .
Rulla ut dem till små runda bullar och lägg
dem i en rundel .
Lägg dem på bakpappersklädd plåt att jäsa
ca 20 minuter .
PENSLA över med ägg, strö på salt och
sesamfrö .
GRÄDDA i 225 grader ca 18 - 20 minuter.
Lägg rundeln med bullar i en stor rund brödkorg !

Kan frysas och spröd-värmas invirad i folie.

LYCKA TILL !