tisdag 4 juli 2017

FÄRSK PASTA MED ÄDELOSTSÅS , 1 PERS.



              HEJSAN !

Det här var längesen jag åt , men idag blir det av !

HÄR ÄR RECEPTET :
125 g pasta med spenatsmak eller naturell ,
5 bitar squash ,
1 tsk olivolja ,
75 g dansk ädelost 17 %,
svarta oliver ,
isbergssallad ,
röd, grön, gul paprika,

SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA pastan .
Fräs  squashen i oljan .
Lägg i osten och låt den smälta .
Häll den över pastan .
SERVERA med oliver, sallad och strimlad paprika.

LYCKA TILL !

GLASSTÅRTA MED KOKOSPÄRON , 6 PORT.



                 HEJSAN !

mmm...Bjud på mumsig dessert med frukt- och kokossmak !
Jordgubbar och vaniljglass i all sin enkelhet ,  kan lätt bli till
en god glasstårta att avsluta middagen med.

HÄR ÄR RECEPTET :
2 pkt, ca 1 liter vaniljglass, eventuellt bärripplad
3 stora päron ,
saft av ½ citron ,
1 dl strösocker ,
25 g smör/margarin ,
ca 1 dl kokos ,
200 g färska  eller frysta jordgubbar ,
socker,

1 - 2 dl färska eller frysta hallon till garnering.

SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA, klyv och kärna ur päronen .
Lägg  dem med den kupiga sidan uppåt i en ugnsform
och häll över citronsaft och socker .
Lägg smöret i klickar ovanpå.
Stek i ugn i 200 grader 10- 25 min. beroende på sort och
mognad hos frukten .
Känn med en sticka .
Låt svalna .
SKEDA såsen från formen över päronen så att de blir riktigt
fuktiga på ytan.
Doppa dem i kokos .
FÖRDELA jordgubbarna med en stavmixer eller i en mat-
beredare .
Sockra efter smak .
LÄGG upp glassen på ett fat , häll över jordgubbssåsen.
GARNERA med kokospäron och hallon.
SERVERA DIREKT .

LYCKA TILL !