lördag 7 november 2020

MINA MOCKABITAR, CA 30 ST .



                         HEJSAN  !

MMM...!  SÅ  HIMLA  GOA ' !

HÄR ÄR RECEPTET :
1 1/2  dl  strösocker
150  g  smör/margarin
2  ägg
3  dl  vetemjöl (180 g )
2  tsk  bakpulver
1  tsk  vaniljsocker
3  msk  starkt  bryggt  kaffe

GLASYREN :
4  dl  siktat  florsocker
2  msk  mjukt   smör
2 - 3  msk  grädde
2  tsk  kakao

STRÖ ÖVER :
Kokosflingor

SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR  först  socker  och  smör ,  riktigt  mjukt  och  smidigt .
RÖR  därpå  ner  ett  ägg  i  sänder  och  sist  vetemjölet 
som  blandats  med  bakpulver  och  vaniljsocker .  Sist  kaffet.
Rör  smeten  jämn  och  bred  sedan  ut  den  i  smord  liten
långpanna  eller  på  smort  bakplåtspapper  som  lagts  på  plåt.
(i så fall i knappt  cm - tjockt lager) .
GRÄDDA  kakan  i  200  graders  ugnsvärme i  ca  10  minuter .
Låt  kakan  kallna .
GÖR  i  ordning  GLASYREN  genom  att  blanda  siktat  florsocker
med  grädde,  mjukt  smör  och  kakao .
Rör  GLASYREN  riktigt  slät  och  fin  och  bred  med  stekspade 
ut  den  över  kakan .
Strö   över  kokosflingor .
MARKERA  rutor,  som  sedan  skärs  när  glasyren  stelnat .

LYCKA  TILL !
L

MIN TOSCATÅRTA - RÄCKER TILL MÅNGA .




                                            HEJSAN  !

IDEALISK  kaka  att  ha  på  lut  i  frysen  år det  också , 
för tårtan  blir  som  nybakad  när  den  tinat .
TINAS  bäst  i  plastpåsen  i  rumstemperatur .
EN  TOSCATÅRTA  är  alltid  god .

HÄR ÄR RECEPTET :
2 ägg
knappt  2  dl  strösocker
2  dl  vetemjöl
1  tsk  bakpulver
1/2  dl  mjölk
100  g  smält  smör /margarin

GLASYR :
50  g  smör  / margarin
1/2  dl  strösocker
1  msk  vetemjöl
1  msk  mjölk
1  påse  flagad  mandel

SÅ  HÄR GÖR DU :
VISPA ägg  och  socker  tills  det  pöser - bäst  är  att  använda  elvisp .
Tillsätt  mjölet,  som  först  blandats  med  bakpulvret .
Blanda  även  ner  mjölken  och  sist  smält,  avsvalnat  fett .
Häll  smeten  i  en  väl  smord  och  mjölad  form  och  grädda  kakan
i  175  graders  ugnsvärme  i  ca  25  minuter .
GÖR  under  tiden  glasyren genom  att  lägga  alla  ingredienser  i  en
liten  kastrull .
Värm  det  hela  försiktigt ,  men  låt  det  ej  komma  i  kokning , för 
då  kan  glasyren  sockra  sig .
BRED  ut  glasyren  över  den  knappt  färdiga  kakan  och  grädda 
ytterligare  ca  10  minuter   eller  tills  glasyren  fått  läcker  ljust  brun  färg .

(När DU ska breda glasyren över den knappt färdiga kakan 
ta ut  den och ställ på bänken , bred på glasyren snabbt och in i ugnen igen )

HOPPAS PÅ TREVLIG  FIKA STUND !

LYCKA  TILL !