HEJSAN !
MMM...! SÅ HIMLA GOA ' !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 1/2 dl strösocker
150 g smör/margarin
2 ägg
3 dl vetemjöl (180 g )
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 msk starkt bryggt kaffe
GLASYREN :
4 dl siktat florsocker
2 msk mjukt smör
2 - 3 msk grädde
2 tsk kakao
STRÖ ÖVER :
Kokosflingor
SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR först socker och smör , riktigt mjukt och smidigt .
RÖR därpå ner ett ägg i sänder och sist vetemjölet
som blandats med bakpulver och vaniljsocker . Sist kaffet.
Rör smeten jämn och bred sedan ut den i smord liten
långpanna eller på smort bakplåtspapper som lagts på plåt.
(i så fall i knappt cm - tjockt lager) .
GRÄDDA kakan i 200 graders ugnsvärme i ca 10 minuter .
Låt kakan kallna .
GÖR i ordning GLASYREN genom att blanda siktat florsocker
med grädde, mjukt smör och kakao .
Rör GLASYREN riktigt slät och fin och bred med stekspade
ut den över kakan .
Strö över kokosflingor .
MARKERA rutor, som sedan skärs när glasyren stelnat .
LYCKA TILL !
L