HEJSAN !
SMAKA på denna supergoda laxrätt med kantarellsås,
så himla gott !
Ha gärna bulgur eller kokt potatis till .
HÄR ÄR RECEPTET :
600 g lax -file'
1 msk olivolja
salt och vitpeppar
KANTARELLSÅS ;
150 g frysta kantareller
1/2 rödlök
10 cm purjolök
1 msk smör
2 dl grädde
1 fiskbuljongtärning
salt och vitpeppar
TILLBEHÖR ;
Hackad gräslök
1 kruka sallad
250 g cocktailtomater
SÅ HÄR GÖR DU :
1) BÖRJA med att tina de frysta kantarellerna ,
i rumstemperatur .
Sätt ugnen på 175 grader .
Lägg laxen i en smord ugnsfast form och ringla
på olivolja.
Salta och peppra .
2) UGNSBAKA laxen i mitten av ugnen i ca 25 min.
Skala och hacka rödlök och strimla purjolök.
Hetta upp en kastrull med smör och bryn lök och
purjolök . Tillsätt kantareller .
3) HÄLL i grädde och smula i buljongtärning.
Smaka av med salt och peppar .
Lägg den färdiga laxen på ett stort fat och häll
kantarellsåsen över .
4) TOPPA med hackad gräslök och servera med
sallad, tomater och kokt potatis eller bulgur .
SMAKLIG MÅLTID!
ÄT SAKTA OCH NJUT ! LYCKA TILL !