söndag 22 januari 2017
FETAOST MED HONUNG OCH VALNÖTTER. 6 PORT.
HEJSAN !
Å , DETTA ÄR DÅ HIMLA GOTT !
Ställ fram hela osten och låt gästerna
karva och njuta .... .
HÄR ÄR RECEPTET :
200 g fetaost ,
1 msk flytande honung ,
1/2 dl valnötter ,
SÅ HÄR GÖR DU :
LÄGG hela fetaosten på ett fat .
Ringla över honungen och toppa med valnötterna .
LYCKA TILL !
PÄRON MED VALNÖTSKOLASÅS , 4 PORT.
HEJSAN !
En efterrätt kanske ? mmm..... .
Överraska med ett ståtligt päron
toppat med söthet kolasås .
HÄR ÄR RECEPTET :
3 dl vatten + 1 dl Rårörsocker,
4 STORA päron ,
1 ½ dl kolasås ,(färdigköpt),
1 dl valnötter ,
1 tsk riven ingefära ,
TILL SERVERING :
1 dl mellangrädde eller ett litet paket vaniljglass ,
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA upp vatten och socker.
Rör tills sockret är upplöst .
Ställ åt sidan .
SKALA päronen, men låt skaftet sitta kvar .
SJUD päronen mjuka i sockerlagen 15- 20 min,
vänd dem under kokningen .
SERVERA , päronen varma - eller låt dem kallna i lagen.
VÄRM kolasåsen, grovhacka nötterna och tillsätt dem
och ingefäran till såsen .
SERVERA , päronen med sås och grädde / glass .
LYCKA TILL ! mmm....
RÖDBETSBRÖD MED TIMJAN 1 BRÖD 15 / SKIVOR .
HEJSAN !
DETTA brödet gillar jag, med, ett par skivor skalad avokado och gröna blad.
mmm...himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 små rödbetor ,
25 g jäst ,
3 dl vatten ,
7 dl vetemjöl, SPECIAL
1 dl grahamsmjöl ,
+ extra till formen ,
2 tsk salt ,
2 tsk timjan ,
smör till formen .
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och riv RÖDBETORNA.
RÖR ut jästen i kallt vatten .
Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen med en slev 5 min.
SMÖRJ och mjöla en avlång brödform (ca 1 ½ l).
HÄLL i degen och låt jäsa 1½ timme under bakduk .
SÄTT UGNEN PÅ 250 GRADER.
SÄTT IN BRÖDET LÄNGST NER I UGNEN, SÄNK TILL 200 GRADER
GRÄDDA 1 TIMME .
Låt svalna något .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)