söndag 22 januari 2017

FETAOST MED HONUNG OCH VALNÖTTER. 6 PORT.



        HEJSAN !

Å , DETTA ÄR DÅ  HIMLA  GOTT !
Ställ  fram  hela  osten  och  låt  gästerna
karva  och  njuta .... .

HÄR ÄR RECEPTET :
200 g  fetaost  ,
1 msk  flytande  honung ,
1/2 dl  valnötter ,

SÅ HÄR GÖR DU :
LÄGG  hela  fetaosten  på  ett  fat  .
Ringla  över  honungen  och  toppa  med  valnötterna .

LYCKA  TILL !

PÄRON MED VALNÖTSKOLASÅS , 4 PORT.



    
             HEJSAN !

En  efterrätt  kanske ? mmm..... .
Överraska  med  ett  ståtligt  päron
toppat med  söthet  kolasås .

HÄR  ÄR  RECEPTET  :

3 dl  vatten  + 1 dl Rårörsocker,
4  STORA  päron ,
1 ½ dl  kolasås ,(färdigköpt),
1 dl  valnötter ,
1  tsk  riven  ingefära ,

TILL  SERVERING :
1 dl  mellangrädde  eller  ett  litet  paket  vaniljglass ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
KOKA  upp  vatten  och  socker.
Rör  tills  sockret  är  upplöst  .
Ställ  åt  sidan .
SKALA  päronen,  men  låt  skaftet  sitta  kvar .
SJUD  päronen  mjuka  i  sockerlagen  15- 20 min,
vänd  dem  under  kokningen .

SERVERA , päronen  varma - eller  låt  dem  kallna  i  lagen.
VÄRM  kolasåsen,  grovhacka  nötterna  och  tillsätt  dem
och  ingefäran  till  såsen .

SERVERA ,  päronen  med  sås  och  grädde / glass .

LYCKA  TILL ! mmm....



RÖDBETSBRÖD MED TIMJAN 1 BRÖD 15 / SKIVOR .



             HEJSAN !

DETTA  brödet gillar jag, med, ett par skivor skalad avokado och gröna blad.
mmm...himla gott !

HÄR ÄR RECEPTET :

2 små rödbetor ,
25 g jäst ,
3 dl vatten ,
7 dl vetemjöl, SPECIAL
1 dl grahamsmjöl ,
+ extra till formen ,
2 tsk salt ,
2 tsk timjan ,
smör till formen .

SÅ HÄR GÖR DU :

SKALA  och  riv  RÖDBETORNA.
RÖR ut jästen i kallt vatten .
Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen med en slev  5 min.
SMÖRJ  och  mjöla  en  avlång  brödform  (ca 1 ½ l).
HÄLL  i  degen  och  låt  jäsa  1½ timme under  bakduk .
SÄTT  UGNEN  PÅ  250  GRADER.

SÄTT  IN  BRÖDET LÄNGST  NER I  UGNEN, SÄNK TILL 200 GRADER
GRÄDDA  1  TIMME .
Låt svalna  något .

LYCKA  TILL !