torsdag 19 januari 2017

UGNSBAKAD RÖDING MED GURKSALSA OCH MARINERADE RÖDBETOR 4 PORT.




        HEJSAN !

Här är en saftig och alldeles underbar FISKFILE'
med knaperstekta tillbehör .
Skär stora rödbetor i mindre bitar för att förkorta
koktiden.

HÄR ÄR RECEPTET :

600g små rödbetor ,
4 Röding FILEER . med skinn (a'150 g)
½ tsk salt ,
1 krm pepparmix,/svartpeppar ,
1/2 msk olivolja,

DILL - OCH GURKSALSA.
1 gurka (ca 300 g)
½ rödlök ,
1 kruka dill ,
½ dl kapris ,
½ msk olivolja ,
2 msk färskpressad citronjuice ,
½ tsk FLINGSALT .

RÖDBETSMARINAD :
1 msk olivolja ,
2 msk färskpressad citronjuice ,
2 tsk flytande honung ,
½ tsk FLINGSALT ,
1 krm svartpeppar eller pepparmix

SÅ HÄR GÖR DU :

KOKA rödbetorna i saltat vatten ca 40 min.
Sätt ugnen på 150 grader.
DILL- OCH GURKSALSA :
Skala gurkan, dela den på längden och skrapa ut kärnhuset.
Skär i cm- stora bitar .
SKALA och hacka rödlöken . PLOCKA dillen .
Blanda alla ingredienser utom dillen, som blandas i
strax före servering .
RÖDBETSMARINAD :
Blanda alla ingredienser i en skål .
HÄLL av och spola rödbetorna i kallt vatten .
Skala och skär dem i mindre bitar .
Blanda dem med rödbetsmarinaden.
SALTA och peppra RÖDINGFILE'ERNA.
Smörj en ugnssäker form med oljan och lägg
i rödingen med skinnsidan uppåt.
BAKA fisken i ugnen  10- 12 min. eller tills
innertemperaturen är 50 grader .
Dra bort skinnet från fisken .
SERVERA med rödbetor och GURKSALSA.

NJUUT ,  mm.. så himla gott !

LYCKA  TILL !