söndag 10 juni 2018
DAJMFYLLD GLASSTÅRTA MED PUNSCH OCH JORDGUBBAR ,...6 PORT .
HEJSAN !
Åh...! - den här var god kan Ni tro !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 Dubbel-DAJM.
2 msk Punsch ,
4 Äggulor ,
5 msk Florsocker ,
1 msk Vaniljsocker ,
4 dl Vispgrädde ,
150 g osockrade, skivade
halvtinade Jordgubbar ,
GARNERING :
Jordgubbsbitar , DAJM, Silverkulor .
SÅ HÄR GÖR DU :
BÖRJA med att skiva DAJMEN grovt
och mäta upp Punschen .
VISPA sedan Gulor med Flor- och Vaniljsocker
till en riktigt tjock och pösig kräm .
VISPA Grädden .
Vänd genast ner Äggkräm, DAJM och Jordgubbar
i Grädden , varsam med degskrapa .
Tillsätt samtidigt Punschen i små portioner under
arbetets gång .
HÄLL upp Glass-massan i en limpform och ställ
i frysen tills den stelnat, 3- 4 timmar eller över
natten .
DOPPA limpformen en kort stund i varmt Vatten,
och stjälp upp den .
GARNERA med Jordgubbs-bitar , krossad DAJM
och eventuellt Silverkulor och låt fatet stå
30 minuter i kylskåpet, innan Glassen ska serveras .
TREVLIG SOMMAR !
LYCKA TILL !
TIPS !
HEJSAN !
TIPS !
Melon och Mango- SMOTHIE ,
vad sägs om det ?
Så himla gott ,....mmm !
Kör fruktköttet av 1 Mango , 1 Kiwi
och 1 / 2 liten Honungsmelon till
en slät massa i en mixer .
Häll i 1 /2 dl pressad Citronsaft.
Späd med lite Mjölk eller Vatten
om SMOTHIEN är för tjock .
Häll upp direkt och njut !
TREVLIG SOMMAR !
ISABELLAS VANILJMUFFINS , ...12 - 15 ST.
HEJSAN !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 ägg ,
2 dl socker ,
100 g smör/ margarin ,
3 dl kärnvetemjöl ,
1 1/2 tsk bakpulver ,
1 1/2 tsk vaniljsocker ,
1 dl kokande vatten ,
SÅ HÄR GÖR DU :
Vispa ägg och socker poröst .
Smält smöret, låt svalna
Blanda vetemjöl, bakpulver och
vaniljsocker .
Häll i växelvis med vetemjölsblandningen .
Häll sist i det kokande vattnet .
Ugn 175 grader i 10 - 15 minuter
mitt i ugnen .
Himla goa ! - med mersmak !
TREVLIG SOMMAR !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)