lördag 30 maj 2020
TERIYAKILAX , 4 PORT.
HEJSAN !
Återigen, en arbetskamrat hade lagat denna supergoda
lax -rätt hemma och tagit med till MORS-DAG !
När vi fyra arbetade kväll .
Äta fick vi göra mellan varven ,....så himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
400 g LAXFILE'
1 dl TERIYAKISÅS
1 tsk smör
1 tsk salt
2 krm peppar
1/2 msk sesamfrön
1 tsk olja
400 g wokgrönsaker
SERVERING :
Kokt ris
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR laxen i portionsbitar ,
Lägg dem i en plastpåse och häll i TERIYAKISÅSEN.
Låt vila 1 timma .
TA upp LAXFILE'ERNA och torka av dem .
HETTA upp smör i en stek- eller grillpanna och stek
Laxbitarna . Salta och peppra . Strö över sesamfrön .
HETTA upp oljan och woka grönsakerna hastigt .
Lägg upp grönsakerna med Laxen ovanpå .
SERVERA med kokt ris och broccoli .
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !
BARBROS KANELGÖMMOR, 24 ST.
HEJSAN !
En arbetskamrat, bjöd på dessa jättegoda bullar,
jag bad att få receptet, så varsågoda !
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst
150 g smör
4 dl mjölk
2 ägg
2 krm salt
(1 tsk malen kardemumma)
2 dl strösocker
ca 12 dl vetemjöl - BERTE QVARN
FYLLNING :
3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kanel
100 g riktigt mjukt smör/margarin
Uppvispat ägg till pensling .
SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA jästen i degbunken .
Smält smöret och blanda med mjölken till 35-37 grader.
Rör ner i jästen så den löses helt .
Tillsätt äggen, salt, kardemumma, socker och 9 dl mjöl .
Arbeta ihop till en ganska lös med hanterbar deg, med
mer mjöl tills degen precis släpper skålens kant .
Jäs i ca 35 minuter till dubbel storlek .
BLANDA socker, vanilj och kanel .
Ta upp och knåda degen .
Dela på mitten och kavla ut två tunna längder ca 22x75cm .
Bre ut smöret på deglängderna strö ut kanelsockret och
rulla ihop till två längder .
SKÄR ca 6 cm breda bitar och tryck hårt mitt på med
kavelns pinne (eller liknande) .
Lägg över försiktigt på plåtar med bakplåtspapper och
jäs 35 - 40 minuter under bakduk .
PENSLA kanelgömmorna med ägg och grädda mitt i ugnen
i 250 grader , 8 - 9 minuter .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)