onsdag 14 maj 2014

DINKELBAGUETTER 10-12 ST.

Hej , nu kör vi en vända med goda bröd .

50 g jäst
6 dl vatten, 37 grader
1/2 dl ljus sirap
50 g smör /margarin
1 1/2 tsk salt
3 dl DINKEL- fullkornsmjöl
ca 13 dl DINKEL siktat mjöl
UGN 250 GRADER

SÅ HÄR GÖR DU :
Smula jästen i en skål.
Tillsätt lite av vattnet och rör tills
jästen lösts upp .
Tillsätt resten av vattnet , sirap, smör i klickar ,
salt , fullkornsmjöl och det mesta av det siktade
mjölet .
Arbeta degen väl .
Degen ska vara lite lösare än en deg på vanligt
mjöl annars blir bröden torra .
Låt jäsa övertäckt i 45 minuter .
Ta upp på mjölat bakbord och dela i 12 bitar .
Rulla avlånga bullar och vrid dem .
Lägg bullarna på en  plåt med bakpapper och låt
jäsa övertäckta i 30 minuter .
Skär sneda snitt med en vass kniv .
Pensla med vatten och strö över lite mjöl.
Grädda i 12 minuter.

LYCKA TILL !