HEJSAN !
DET här en trevlig BUFFE'RÄTT som även kan serveras
som ensamrätt tillsammans med ett gott bröd .
mmm...!
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g kokt delikatess potatis
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 bunt grön sparris
a' 250 g
1 bunt rädisor
150 g SUGARSNAPS
eller sockerärter
6 salladslökar
SERVERING :
500 g varmrökt lax
3 kokta ägg
DRESSING
1 dl majonnäs
1/2 dl gräddfil
2 msk kapris
3 msk söt senap
3 msk finhackad dill
PICKLAD RÖDLÖK
2 rödlökar
1 dl strösocker
1/2 dl ättiksprit 12 %
1 1/2 dl vatten
GARNERING DILL
SÅ HÄR GÖR DU :
PICKLAD RÖDLÖK :
SKALA och skiva rödlöken fint .
Lös upp sockret i ättika och vatten .
Lägg ner löken och låt allt vila i ca 30 min.
HALVERA eller skär potatisen i klyftor
(beroende på hur stora de är ).
Salta och peppra .
SKÖLJ SPARRISEN och bryt av basen .
Koka sparrisen i lättsaltat vatten i ca 3 min.
Spola av i kallt vatten , dela i mindre bitar .
Skölj och ansa rädisorna , hyvla eller skiva
dem tunt .
ANSA och koka Sugarsnapsen i ca 1 min ,
spola av i kallt vatten .
Ansa och strimla salladslöken .
DRESSING :
VISPA samman samtliga ingredienser .
BLANDA potatis, sparris, rädisor, salladslök,
och Sugarsnaps samt så mycket dressing som
DU önskar, servera resten av dressingen bredvid .
Fördela salladen på ett uppläggningsfat .
SERVERING :
DELA LAXEN i mindre bitar och lägg på salladen .
Skala och dela äggen i halvor .
Lägg ägghalvorna på salladen .
TOPPA med PICKLAD Rödlök .
GARNERA MED DILL .
GOTT NYTT ÅR !