fredag 21 februari 2014

GODASTE PASTARÄTTEN . 4 PORT.

Här har jag en riktigt läcker gratäng
som kan göras i ordning i god tid och
gratineras strax innan den ska serveras .
Jag tycker den går snabbt att göra även
om räkorna ska skalas.

250-300 g TAGLIATALLE
1 klyfta vitlök
1 msk matolja/olivolja
1 burk HUMMERSOPPA
1 burk vatten eller mjölk
2 msk tomatpure
salt och peppar
1 burk MUSSLOR
300 g oskalade räkor
2 dl riven ost.

Så här gör DU:
KOKA pastan enligt anvisning på paketet.
Fräs vitlöken i 1 msk olja.
Tillsätt Hummersoppan, mjölk eller vatten
och Tomatpure och låt det koka upp .
HÄLL pastan i en smord ugnssäker form.
Fördela musslor och räkor över och krydda
med salt och peppar .
HÄLL  Hummersoppan över alltsammans .
Strö över riven ost och
GRATINERA i 200 GRADER .

mmm...jättegott !
LYCKA TILL !

KYCKLINGPAJ PÅ FILODEG. 4 PORT.

Hej igen !

FILODEG ?
Det har jag inte använt någon gång,
men idag ska jag prova ,har DU lust att hänga på ?

8 blad FILODEG
300 g grillad kyckling
1 st. paprika i bitar
1 tsk paprikapulver
stänk av cayennepeppar
3 ägg
3 dl mellanmjölk
75 g grovt riven ost

Så här gör DU:
Låt  FILODEGEN tina.
Lägg FILOBLADEN i en smord pajform
eller liknande .
Fördela  FILOBLADEN så att det täcker
hela formen ,även kanterna .
GRÄDDA i 225 grader i 10 minuter.
Ta ut formen och lägg i kycklingkött , paprika
paprikapulver och cayennepeppar.
VISPA ihop ägg , mjölk och riven ost .
Häll äggstanningen över kycklingen .
GRÄDDA pajen i ytterligare 30 minuter .
Täck gärna kanterna med  aluminiumfolie
så att de inte bränns .

LYCKA TILL !