fredag 5 augusti 2016

HALLONMOUSSE- TÅRTA MED FÄRSKA BÄR , TILL MÅNGA.


HEJSAN !

Nu är jag här igen !

Nu när det finns så mycket olika bär, kommer jag att
tänka på denna underbart,  smarriga tårta .
Kanske någon fyller år, eller något annat att fira !

HÄR ÄR RECEPTET :
100 g smör/margarin,
2 1/2 dl socker,
2 ägg,
1 1/2 dl vetemjöl,
1/2 tsk bakpulver,
4 msk kakao,
2 tsk vaniljsocker,
150 g 70% choklad,
1 msk smör,
2 msk grädde,

HALLONMOUSSE :
300g frysta hallon,
3 dl vispgrädde,
1 dl strösocker,
1/2 dl vatten,
4 GELANTINBLAD,

Så här gör DU:
SÄTT ugnen på 175 grader.
Smält smöret .
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker ,
kakao och socker .
Blanda ner i det smälta smöret .
Rör ner äggen .
SMÖRA och bröa en form med löstagbar kant.
Fördela smeten i formen Grädda i ugnen  18- 20 minuter.
SMÄLT under tiden chokladen med smör och grädde .
Bred över kakan när Du precis tagit ut den .
Låt svalna och rengör formens kant .
SÄTT PÅ KANTEN IGEN .
LÄGG GELANTINBLADEN i blöt.
Koka upp vattnet och låt sockret smälta ner till
en sockerlag.
Vispa grädden hårt .
Tina och mixa hallonen i matberedare .
Blanda hallon och grädde.
Plocka upp GELANTINBLADEN och låt smälta
ner i den halv-varma sockerlagen .
Blanda ner lite av hallongrädden i GELANTIN-/ sockerlagen.
RÖR sedan ner blandningen i resten av hallongrädden.
BLANDA NOGA .
Fördela moussen på chokladkakan och ställ i kylen minst
3 timmar .
DEKORERA , med blandade bär.
(jag tog björnbär, jordgubbar, blåbär, hallon å röda vinbär i klasar)

LYCKA TILL !