Smaka gärna denna goda sallad till Julbordet .
3 apelsiner
1 ENDIVE
1 kruka rucolasallad
1 huvud Lollo Rossosallad
1 liten rödlök
2 torkade strimlade aprikoser
2 msk valnötskärnor
2 msk olivolja
SÅ HÄR GÖR DU:
SKÄR bort apelsinskalet med en kniv
så att det vita försvinner .
SKIVA apelsinerna och Arrangera i en
cirkel på ett fat .
STICK in ENDIVE - och salladsbladen
i mitten .
SKALA och skiva löken tunt .
Fördela lök , aprikoser och krossade nötkärnor
över apelsinskivorna .
RINGLA olivolja över.
ENDIVE och LOLLO ROSSO är goda vintersallater .
ENDIVEN är en salladssort med stor beska och med
en blekgul färg.
LOLLO ROSSO har en vinröd färg och är mild
och god i smaken .
Därför kompletterar de varandra både i utseende och färg.
ALL LYCKA TILL
OCH
GOD HELG !
måndag 9 december 2013
LUTFISK MED SENAPSSÅS 4 PORT.
Detta är nästan godast på hela JULEN !
Det bästa är att DU gör den i Mikrovågsugnen !
2 kg Lutfisk
1 msk salt
2 msk smör /margarin
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
2 msk Fransk senap
1/2 msk brun farin
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
SÅ HÄR GÖR DU:
LÄGG Lutfisken i kallt vatten
enligt förpackningens anvisning.
Lägg Lutfisken i en mikrosäker form.
Täck formen .
Tillaga i mikrovågsugn , full effekt
(max 800 W) ca 10 minuter .
Vrid formen och tillaga på halv effekt
ytterligare 10 minuter .
STRÖ över salt och låt stå cirka 5 minuter
för värmeutjämning .
Klart med fisken .
NU TAR VI SÅSEN :
SMÄLT matfettet i en kastrull .
Tillsätt vetemjölet och späd med mjölk.
Låt koka ca 5 minuter under omrörning.
Smaksätt såsen med fransk senap , brun farin ,
salt och vitpeppar .
SERVERA såsen till Lutfisken .
Kokt potatis och gröna ärter
eller gröna bönor passar bra till.
Har DU inte tillgång till mikrovågsugn
kan Lutfisken tillagas i långpanna
i 225 graders ugn ca 45 minuter övertäckt
med aluminiumfolie .
LYCKA TILL och GOD -JUL !
Det bästa är att DU gör den i Mikrovågsugnen !
2 kg Lutfisk
1 msk salt
2 msk smör /margarin
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
2 msk Fransk senap
1/2 msk brun farin
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
SÅ HÄR GÖR DU:
LÄGG Lutfisken i kallt vatten
enligt förpackningens anvisning.
Lägg Lutfisken i en mikrosäker form.
Täck formen .
Tillaga i mikrovågsugn , full effekt
(max 800 W) ca 10 minuter .
Vrid formen och tillaga på halv effekt
ytterligare 10 minuter .
STRÖ över salt och låt stå cirka 5 minuter
för värmeutjämning .
Klart med fisken .
NU TAR VI SÅSEN :
SMÄLT matfettet i en kastrull .
Tillsätt vetemjölet och späd med mjölk.
Låt koka ca 5 minuter under omrörning.
Smaksätt såsen med fransk senap , brun farin ,
salt och vitpeppar .
SERVERA såsen till Lutfisken .
Kokt potatis och gröna ärter
eller gröna bönor passar bra till.
Har DU inte tillgång till mikrovågsugn
kan Lutfisken tillagas i långpanna
i 225 graders ugn ca 45 minuter övertäckt
med aluminiumfolie .
LYCKA TILL och GOD -JUL !
BRYSSELKÅL MED PARMASKINKA OCH PINJENÖTTER. 4 PORT .
mmm..det här är gott kan Du tro !
1 paket (250 g) tinad brysselkål
1 paket (80 g )skivad parmaskinka
2 msk olivolja
2 msk rostade pinjenötter
1-2 tsk pressad citronsaft
1/2 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
Så här gör Du:
HALVERA brysselkålen.
Strimla parmaskinkan.
Hetta upp en stekpanna med oljan
och fräs brysselkålen i ca 2 minuter .
Blanda ner parmaskinka , pinjenötter
och citronsaft .
Salta och peppra .
SERVERA till JULSKINKA
eller
ugnsstekt kyckling .
TIPS: Du kan tillsätta
1 pressad vitlöksklyfta så får
brysselkålen en "ny" smak .
jättegott !
GOD-JUL !
1 paket (250 g) tinad brysselkål
1 paket (80 g )skivad parmaskinka
2 msk olivolja
2 msk rostade pinjenötter
1-2 tsk pressad citronsaft
1/2 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
Så här gör Du:
HALVERA brysselkålen.
Strimla parmaskinkan.
Hetta upp en stekpanna med oljan
och fräs brysselkålen i ca 2 minuter .
Blanda ner parmaskinka , pinjenötter
och citronsaft .
Salta och peppra .
SERVERA till JULSKINKA
eller
ugnsstekt kyckling .
TIPS: Du kan tillsätta
1 pressad vitlöksklyfta så får
brysselkålen en "ny" smak .
jättegott !
GOD-JUL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)