mmm.... så gott!
6-8 ägg
1 msk smör
2 tsk ljus fransk senap
3 msk finklippt persilja
2 dl vispgrädde
1 kg räkor
ströbröd
GARNERING:
räkor
dill
UGN:250 GRADER
Så här gör DU:
KOKA äggen i 7 minuter.
Skala dem medan de ännu är varma.
GROVHACKA äggen och lägg hacket
i en kastrull tillsammans med smör,senap
persilja och grädde.
Sjud detta sakta några minuter.
BLANDA ner de skalade räkorna
(spara några till garnering)
Häll stuvningen i en smord ugnssäker form.
Strö på ströbröd och gratinera i ca 12 minuter.
GARNERA och servera genast,
gärna med rostat bröd .
HOPPAS ATT DET SMAKAR !
LYCKA TILL!
onsdag 8 maj 2013
MEDELHAVSGRATÄNG med timjan. Vegetarisk. 4 port.
Helt vegetarisk är denna gratäng som
inspirerats av medelhavsköket på
mitt sätt.
500 g potatis
1 rödlök
1 squash
2 tomater
150 g fetaost
1 dl svarta oliver
salt å peppar
1 tsk torkad timjan
2 vitlöksklyftor
2 dl matlagningsgrädde.
UGN: 200 GRADER.
Så här gör DU:
SKALA och skiva potatisar och lök.
Skiva squash och tomater, tärna fetaosten.
BLANDA alltsammans med oliverna i en
smord ugnsfast form.
Krydda med salt, peppar och timjan.
PRESSA vitlöken i matlagningsgrädden
och häll över gratängen.
Låt stå i ugnen ca 45 minuter tills
potatisen känns riktigt klar..
SERVERA gärna med en bit bröd och
ett glas vin eller öl till.
SMAKLIG MÅLTID!
LYCKA TILL!
inspirerats av medelhavsköket på
mitt sätt.
500 g potatis
1 rödlök
1 squash
2 tomater
150 g fetaost
1 dl svarta oliver
salt å peppar
1 tsk torkad timjan
2 vitlöksklyftor
2 dl matlagningsgrädde.
UGN: 200 GRADER.
Så här gör DU:
SKALA och skiva potatisar och lök.
Skiva squash och tomater, tärna fetaosten.
BLANDA alltsammans med oliverna i en
smord ugnsfast form.
Krydda med salt, peppar och timjan.
PRESSA vitlöken i matlagningsgrädden
och häll över gratängen.
Låt stå i ugnen ca 45 minuter tills
potatisen känns riktigt klar..
SERVERA gärna med en bit bröd och
ett glas vin eller öl till.
SMAKLIG MÅLTID!
LYCKA TILL!
SPARRISPAJ med guldkant. 6-8 port.
Prova att göra denna, nu i vårens tid.
3 dl vetemjöl
150 g smör /margarin
1 ägg
FYLLNING:
1 paket djupfryst grön sparris,tinad
4 strimlade salladslökar
3 ägg
2 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
2 krm finriven muskot
1 dl riven parmesanost
UGN:200 GRADER
Så här gör DU:
GÖR pajdegen och klä en pajform med den.
Låt vila svalt 30 minuter.
Förgrädda pajskalet 10 minuter.
FÖRDELA sparris och salladslök i pajskalet.
VISPA samman ägg,grädde,salt, muskot
och parmesan.
Häll det i pajskalet.
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
SERVERA pajen ljummen med lite
skinka och en fräsch sallad.
HOPPAS ATT DET SMAKAR!
LYCKA TILL!
3 dl vetemjöl
150 g smör /margarin
1 ägg
FYLLNING:
1 paket djupfryst grön sparris,tinad
4 strimlade salladslökar
3 ägg
2 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
2 krm finriven muskot
1 dl riven parmesanost
UGN:200 GRADER
Så här gör DU:
GÖR pajdegen och klä en pajform med den.
Låt vila svalt 30 minuter.
Förgrädda pajskalet 10 minuter.
FÖRDELA sparris och salladslök i pajskalet.
VISPA samman ägg,grädde,salt, muskot
och parmesan.
Häll det i pajskalet.
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
SERVERA pajen ljummen med lite
skinka och en fräsch sallad.
HOPPAS ATT DET SMAKAR!
LYCKA TILL!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)