fredag 14 juni 2013

GRATINERAD KASSLER med ädelost 1person.

Det här gjorde jag häromda`n,jättegott.

100 g kassler
50 g ädelost
50 g haricots verts
50 g sockerärter
salt å svartpeppar

Så här gör DU:
SÄTT ugnen på 200 grader.
Skiva kasslern och lägg skivorna på en ugnsplåt.
Fördela osten över och gratinera i ugn ca 15 min.
Koka haricots verts och sockerärter 30sekunder.
Häll av vattnet och strö över lite salt och peppar.
SERVERA med den gratinerade kasslern.

SMAKLIG MÅLTID!

VIT CHOKLADDRÖM 4 PORT.

Vit choklad har jag aldrig gillat,
men här misstog jag mej.
Blev  bjuden på denna skapelse
mmmm... aldrig trodde jag att det var VIT CHOKLAD!!!

75- 100 g vit choklad
1 ägg
2 dl turkisk yoghurt
1 kiwi
1 nektarin
1 dl vindruvor
1 dl hallon
1 passionsfrukt
Så här gör DU:
Smält chokladen över vattenbad
och låt den svalna något. 
Vispa upp ägget i en mugg.
Rör ner ägget i chokladen.
Rör sedan ner yoghurt.
Fördela moussen i 4 vackra glas.
Skär kiwi och nektarin i tärningar.
Lägg frukt och bär uppepå moussen.
Dela passionsfrukten i halvor och
ringla innehållet över moussen.
Så himla gott.

HOPPAS ATT NI GILLAR DEN!

FLARNTÅRTA med bär och vaniljvisp. 10 Portioner.

Den här åt vi en Midsommarafton
mmm... underbart god
och räcker till flera.

3/4 dl flytande smör
2 dl havregryn
3/4 dl socker
3/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 dl vaniljvisp (ovispad 12 %)
GARNERA MED:
500 g hallon
250 g jordgubbar
citronmeliss

Så här gör DU:
SÄTT ugnen på 200 grader.
Blanda smält smör,havregryn,
socker,mjöl och bakpulver.
Tryck ut degen till en cirkel,
ca 25 cm i diameter,på bak-
pappersklädd plåt.
Grädda mitt i ugnen 12-15 min.
LÅT svalna .
Vispa vaniljvispen och bred
över tårtan och garnera med bär
och citronmeliss.
TREVLIG SOMMAR!

PASTASALLAD med kycklingfile. 2 port.

Det här är godare än godast tycker jag.
Smaka Du också!

250 g kycklingfile
1 msk limesaft
1 msk soja
100 g fullkornspenne
20 g rucolasallad
10 blad basilika
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl mini creme fraiche
3 dl blandad sallad
salt å peppar
olja till stekning

Så här gör Du :
MARINERA fileerna i lite soja och limesaft.
Koka pastan enl. anvisning på paketet.
Spola under kallt vatten.
Mixa rucola och basilika med vitlök och
creme fraiche till en grön sås.
Blanda pastan med såsen och salladen.
Krydda med salt å peppar.
Krydda och stek fileerna i lite olja.
Stek dem gyllenbruna och efterstek
i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter.
Servera salladen med fileerna .

Så himla gott !
SMAKLIG MÅLTID!

VEGOBURGARE med halloumiost och tomat & basilikasås. 4 port.

Tänk på att Halloumiost ska serveras nygrillad
för halvkall smakar den inte mycket.

1 aubergine
1 squash
4 skivor halloumiost (1 1/2 cm tjocka)
1 msk finhackade färska örter
(t.ex oregano,basilika)
4 msk olivolja, att pensla med
1 ask eller kruka rucola
salt
peppar
TOMATSALSA:
4 hackade tomater
1 liten rödlök,hackad å skalad
1 msk olivolja
2 msk pressad citron
2 msk hackade basilikablad
salt,peppar,socker.

Så här gör DU:
Börja med salsan:
BLANDA tomat och rödlök i en skål.
Rör ihop olja,pressad citron och basilika.
Smaka av med salt,peppar och några korn socker.
Vänd ner i salsan och låt den stå och dra en stund,
så smakerna hinner utvecklas.
MIXA OLIVOLJAN med de hackade örterna.
SKÄR AUBERGINEN och squashen i cm-tjocka
skivor och pensla dem med örtoljan.(skär på längden)
Salta å peppra och grilla dem på båda sidor tills de är mjuka.
PENSLA OSTSKIVORNA med örtoljan och grilla dem
på båda sidor tills de fått fin färg.
VARVA AUBERGINE - och squashskivor med ost,rucola
och tomatsalsatill fina "Dubbelmackor".

ALL LYCKA TILL!

CITRON OCH DRAGONGRÄM 4 personer.

Det här är en jätteläcker sås till grillad sparris.
Prova du också att göra den.

2 dl ceme fraiche
1 citron -saft och rivet skal
1 tsk strösocker
2 msk dragon
salt och svartpeppar

Så här gör Du :
BLANDA SAMTLIGA ingredienser
och smaka av med salt och peppar.

LYCKA TILL!