måndag 19 mars 2018
EN NORDISK DELIKATESS....4 PERS.
HEJSAN !
KAVIARGRATÄNG ?
Den här gratängen är mättande och smakar fantastiskt.
En Janssons frestelse fast med kaviar istället .
mmm....
HÄR ÄR RECEPTET :
8 - 10 potatisar ,
1 gul lök ,
2 msk smör/margarin ,
salt å peppar ,
2 dl gräddmjölk ,
1 dl kaviar på tub ,
100 g ost.
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 225 grader .
Skala och skiva potatisen .
Skala och hacka löken .
Smörj en ugnsfast form .
Varva lök och potatis . Krydda .
VISPA samman gräddmjölk och
kaviar i en bunke .
Häll det över potatisen så att det
rinner in mellan skivorna också.
TOPPA med osten och gratinera i nedre
delen av ugnen 30 - 40 minuter tills
potatisen är mjuk när man sticker i den.
Lägg eventuellt över folie i slutet om
osten får alltför mycket färg .
Ni ångrar Er inte , väl värd att göra !
LYCKA TILL !
PASTAGRATÄNG MED BACON 4 PERS.
HEJSAN !
mmm.... jättegott !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 rödlök ,
1 vitlöksklyfta ,
1 burk körsbärstomater , 400 g
1 dl basilikablad ,
2 pkt tärnad bacon , a' 140 g
ca 400 g färska tomater ,
300 g pasta ,
150 g mozzarella, riven
2 msk olivolja ,
GARNERING :
färsk basilika ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader .
Finhacka rödlök och vitlök .
Koka burktomaterna med löken och vitlöken
samt hälften av basilikan .
Låt puttra samman, 15 minuter .
STEK bacontärningarna i en torr stekpanna.
Låt dem rinna av på hushållspapper .
SKÄR tomaterna i tärningar .
Koka pastan al DENTE (tuggmotstånd)
den kortare tiden på förpackningen .
Häll av och lägg pastan i smord gratängform,
30x 18 cm .
RÖR ner det mesta av baconet i formen .
Häll över tomatsåsen och tomaterna .
Strö över resten av basilikan samt riven
mozzarella .
Ringla över olivolja .
GRATINERA i ugnen till fin färg, ca 20 min.
Toppa med resten av baconet och några
basilikablad .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)