fredag 9 september 2022

VANILJOSTKAKA i LÅNGPANNA , 10 bitar , ( till fikastunden, eller bjudningen )

 


                               HEJSAN  !


LÖJLIGT  ENKEL  &  VANSINNIGT GOD !

mm...!

HÄR  har Du  ett recept till nästa gång Du behöver baka

och inte vet vad Du ska göra som passar både vuxna och barn.

En löjligt enkel men annorlunda ostkaka och så vansinnigt god.


HÄR ÄR RECEPTET :

BOTTEN :

3 1/4 dl vetemjöl

1 1/4 dl florsocker

115 g normalsaltat smör / margarin 


FYLLNING :

3 stora ägg

11/4 dl strösocker

2 tsk vaniljpasta eller 

4 tsk vaniljsocker

300 g kvarg naturell

1 dl vetemjöl

1/2 tsk rivet citronskal

1 dl mandelspån att toppa med

florsocker 


SÅ HÄR GÖR DU :

1) SÄTT ugnen på 175 grader , över- och undervärme , 

Fodra en form , ca 20 x 20 cm , med bakplåtspapper.

Ställ åt sidan .

2)  BLANDA  vetemjöl  och florsocker i en stor skål .

Tillsätt  smör och blanda till en smulig deg .

Pressa ut degen i botten den förberedda formen i ett 

jämnt lager .

Baka i 15 minuter,  botten ska inte vara färdiggräddad .

3)  VISPA alla ingredienser (utom mandel) till fyllningen

i en stor skål .

Häll fyllningen över den delvis bakade botten .

Strö över mandelspån och baka i ytterligare 25 minuter,

eller tills fyllningen är stabil, har stelnat och ytan känns

torr .

4)  LÅT kakan kallna helt innan Du skär den i rutor .

Sikta över florsocker innan servering .

Förvaras i lufttät låda eller burk .

TIPS ! 

Det är gott att toppa kakan med frysta bär innan gräddningen .


LYCKA TILL !