söndag 4 november 2018
MANDELMARÄNGER, 15 ST.
HEJSAN !
Låt en liten gullig marängkaka smälta i munnen till kaffet.
Resten kan ligga i kylen och vänta till påtåren .
Bittermandelolja brukar finnas i butikernas bak- avdelning.
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g mandelmassa
3 msk färskost, t ex PHILADELPHIAOST
1 / 2 krm bittermandelolja
50 g choklad (70 % kakao)
30 maränger
SÅ HÄR GÖR DU :
MIXA med en stavmixer mandelmassa, färskost
och bittermandelolja.
SMÄLT chokladen i mikro eller i vattenbad.
Tillsätt chokladen till smeten.
SPRITSA eller klicka chokladsmeten på hälften
av marängerna .
Sätt ihop med de resterande marängerna .
LYCKA TILL !
BRÄSERAD LAXFILE' 4 PERS.
HEJSAN !
Gillar Ni lax ?....mmm jag älskar det !
HÄR ÄR RECEPTET :
600 g LAXFILE'
1 - 2 msk smör/margarin
4 dl vispgrädde
300 g färsk eller konserverad
skogssvamp
1 /2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 dl hackad dill och
gräslök
JULIENGRÖNSAKER :
ca 500 g rotsaker
ca 2 dl vatten
1 krm salt, 1 msk smör
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR de ansade rotsakerna i fina strimlor.
Koka dem knappt färdiga i vatten, salt, och smör.
Håll dem varma .
STEK fisken hastigt i smör, ta upp den . Bryn sedan
svampen tills det "knäpper" i den.
SLÅ på grädden, lägg i fisken och låt den bräsera klart.
Blanda ner det kryddgröna och smaka av med salt å peppar.
SERVERA fisken på en bädd av rotsaker med
GRÄDDSKYN och pressad potatis.
Smaklig Måltid och LYCKA TILL !
COUSCOUSPANNA MED KASSLER , 4 PERS.
HEJSAN !
Smaka , så himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 dl couscous
4 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 msk olivolja
salt, peppar
300 g kassler
2 morötter
2 stjälkar blekselleri
1 stor purjolök
100 g tärnad fetaost
10 cocktailtomater
persilja eller basilika
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA vatten, buljongtärning och olivolja.
Tillsätt couscous och lägg på locket .
Ta kastrullen från värmen och låt svälla i 5 min.
TÄRNA kasslern. Skala och tärna morötterna .
Strimla selleri och purjolök .
FRÄS kassler, morötter och selleri i lite smör tills
grönsakerna mjuknar . Salta och peppra .
TILLSÄTT couscous, fetaost, halverade cocktailtomater
och garnera med en basilika eller persiljekvist .
Smaklig Måltid och LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)