söndag 4 november 2018

MANDELMARÄNGER, 15 ST.




                      HEJSAN !

Låt en liten gullig marängkaka smälta i munnen till kaffet.
Resten kan ligga i kylen och vänta till påtåren .
Bittermandelolja brukar finnas i butikernas bak- avdelning.

HÄR ÄR RECEPTET :
100 g mandelmassa
3 msk färskost, t ex  PHILADELPHIAOST
1 / 2 krm  bittermandelolja
50 g choklad (70 % kakao)
30 maränger

SÅ HÄR GÖR DU :
MIXA  med en  stavmixer  mandelmassa, färskost
och bittermandelolja.
SMÄLT  chokladen i mikro eller i vattenbad.
Tillsätt  chokladen till smeten.
SPRITSA  eller klicka chokladsmeten på hälften
av marängerna .
Sätt  ihop med de resterande  marängerna .

LYCKA  TILL !



BRÄSERAD LAXFILE' 4 PERS.




                            HEJSAN !

Gillar  Ni  lax ?....mmm  jag  älskar det !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
600 g  LAXFILE'
1 - 2 msk smör/margarin
4 dl vispgrädde
300 g  färsk  eller  konserverad 
skogssvamp
1 /2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1  dl  hackad  dill  och
gräslök
JULIENGRÖNSAKER :
ca  500  g  rotsaker
ca  2  dl  vatten
1 krm salt,  1 msk smör

SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR  de  ansade  rotsakerna i  fina  strimlor.
Koka  dem  knappt  färdiga i vatten, salt, och smör.
Håll dem varma .
STEK fisken hastigt i smör, ta upp den .  Bryn sedan
svampen tills det "knäpper" i den.
SLÅ på grädden, lägg i fisken och låt den bräsera klart.
Blanda ner det kryddgröna och smaka av med salt å peppar.
SERVERA  fisken på en bädd av rotsaker med
GRÄDDSKYN  och pressad potatis.
Smaklig Måltid  och  LYCKA TILL !




COUSCOUSPANNA MED KASSLER , 4 PERS.




                            HEJSAN !

Smaka ,  så himla gott !

HÄR ÄR RECEPTET :
4 dl couscous
4 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 msk olivolja
salt, peppar
300 g  kassler
2  morötter
2 stjälkar  blekselleri
1  stor purjolök
100 g  tärnad  fetaost
10 cocktailtomater
persilja eller basilika

SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA  vatten,  buljongtärning och  olivolja.
Tillsätt  couscous och  lägg  på  locket .
Ta kastrullen  från  värmen  och  låt  svälla i 5 min.
TÄRNA  kasslern.  Skala  och  tärna  morötterna .
Strimla  selleri  och  purjolök .
FRÄS  kassler,  morötter  och  selleri  i lite smör  tills
grönsakerna  mjuknar .  Salta  och  peppra .
TILLSÄTT couscous,  fetaost,  halverade  cocktailtomater
och  garnera  med en  basilika  eller  persiljekvist .

Smaklig Måltid   och  LYCKA  TILL !