onsdag 20 januari 2021

PASTA CARBONARA , 4 PORT.



                                        HEJSAN  !

PASTA CARBONARA är  det absolut det godaste i pasta-väg , tycker jag !
Det är en krämig pastarätt med bacon , grädde och ost .
Nymalen svartpeppar på toppen !   mmm....!

HÄR ÄR RECEPTET :
2 paket bacon ,  a' 140 g
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
2 äggulor
1 dl vispgrädde
1 dl riven parmesanost
4 port,  kokt spagetti 
1/2 dl klippt  bladpersilja
svartpeppar.

SÅ HÄR GÖR DU :
TAG undan 4  baconskivor  och klipp resten 
i småbitar .
Fräs  de  hela baconskivorna och småbitarna 
knapriga i oljan .   Pressa i vitlök på slutet .
VISPA  äggulorna  lätt med en gaffel, blanda
samman  med grädden och osten .
Vänd ner baconbitarna , nykokt spagetti och
persilja i blandningen .
MAL svartpeppar över och stick i  de hela 
baconskivorna som garnering .

SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !

PIZZA MED GRÖNKÅL, CITRON OCH ÄDELOST , 4 PORT.




                                               HEJSAN  !

EN UDDA SMAKKOMBINATION , KAN TYCKAS MED 
GRÖNKÅL, ÄDELOST OCH CITRON 
MEN JAG KAN NÄSTAN LOVA,  ATT DU KOMMER ATT NJUTA !

HÄR ÄR RECEPTET :
PIZZADEG :
25 g jäst
2 1/2  dl vatten , fingervarmt
3  dl  fullkorns- DINKEL
2 dl vetemjöl
2 msk olivolja
salt

TOPPA MED :
1 1/2 dl tomatsås (färdigköpt)
100 g grönkål
1 msk olivolja
salt
100 g ädelost
1 citron, finrivet skal av

SÅ HÄR GÖR DU :
BÖRJA  med  degen .  Rör ut jästen i vattnet .
Rör i mjöl, olja och salt.
Kåda minst 10 minuter.  Låt  jäsa i trekvart .
SÄTT UGNEN PÅ 225 GRADER .
KAVLA ut degen så tunt Du kan .Bred på tomatsås .  
Stansa  eller  skär ut till önskad form .
BLANDA  grönkål med olja och salt.
Lägg upp på pizzorna .
Skär ädelosten i bitar eller mosa med gaffel 
och fördela på pizzorna .
BAKA i ugn tills kanterna fått fin färg . 
Strö på citronskalet .
SERVERA .

Det är så himla  njutbart !
LYCKA TILL !