torsdag 31 mars 2022

KRÄMIG KYCKLING - OCH BACONGRATÄNG , 4 PORT. MIDDAG .

 


                                                HEJSAN  !


Kycklingfile' erna  blir  härligt  saftiga  när  Du  lindar in

dem  i  bacon  och  gratinerar  dem  på  en  bädd  av 

purjolök ,  spenat  och  broccoli .

Hela  middagen  i  en  och  samma  form !


HÄR  ÄR  RECEPTET :

1 purjolök

200 g  färsk  spenat

1 msk  olja

1 kryddmått  svartpeppar

4  kycklingfile'er

2  förpackningar  bacon a' 140 g

2  msk  smör / margarin

250  g  färsk  broccoli

1 1/2  dl  riven  parmesanost 

GRATÄNGSÅS :

1 rödlök

2 vitlöksklyftor

1 msk smör / margarin

2 dl kräm fraiche

2 dl vispgrädde

2 msk finhackad timjan

2 msk fransk senap

2 msk koncentrerad kycklingfond

salt, peppar

GARNERING:   färsk timjan

TILLBEHÖR :

klyftpotatis ,  haricots verts 


SÅ HÄR GÖR DU :

Sätt  ugnen  på  200  grader .

SKÖLJ  och  strimla  purjolöken .

Fräs purjolök och  spenat  blankt  och  smidigt 

i en  stekpanna  med  olja  tills överflödig  vätska 

försvinner ,  lägg  över  i  en  smord  ugnsform .

STRÖ  svartpeppar  över kycklingen och linda 

baconskivor runt om  file'erna .

Stek kycklingen runt om i en stekpanna med smör, 

3 - 4 minuter  per  sida .

KOKA broccolin några minuter i en kastrull , 

med  lättsaltat vatten .  Låt rinna av .

Lägg över broccolin i formen .

Lägg kycklingen över grönsakerna i formen .

GRATÄNGSÅS :  Skala och finhacka lök och vitlök,

fräs det utan att det tar färg i en stekpanna med smör.

Tillsätt kräm fraiche , grädde, timjan, senap och fond.

Låt det koka upp och sjuda ca 5 min .

Smaka av med salt och peppar.

HÄLL såsen i formen och strö över parmesanost.

Gratinera strax under mitten i ugnen , 15 - 20 min.

VID SERVERING , gratinera med timjan .

Servera med klyftpotatis  och lättkokta  haricots verts .


SMAKLIG MÅLTID  och LYCKA  TILL !