HEJSAN !
VARDAG ELLER FEST - FÅGEL GÅR ALLTID HEM !
MÅNGA AV OSS GILLAR KYCKLINGFÄRS, MEN...!
- I VILKET FALL SOM HELST,
VARSÅGODA !
HÄR ÄR RECEPTET :
400 g kycklingfärs
2 msk koncentrerad kycklingfond
salt, peppar
200 g potatis
1 knippa morötter, 500 g
250 g grön sparris
1 litet blomkålshuvud, 500 g
SÅS :
1 citrongräs
2 salladslökar
1 vitlöksklyfta
1 msk rapsolja
2 dl lätt kokosmjölk
1 dl utspädd kycklingfond
3 msk sweet chilisås
saft av 1 lime
2 msk hackad koriander
salt .
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER :
BLANDA kycklingfärs, fond och kryddor.
Forma till frikadeller och stek dem runt om i en teflonpanna
penslad med olja .
Lägg dem i en ugnsfast form och ugnsbaka tills de är klara .
DELA potatis och morötter i bitar .
Skär bort den nedersta träiga delen av sparrisen och skär den i bitar .
Dela blomkålen i buketter .KOKA potatisen knappt mjuk .
Tillsätt de andra grönsakerna som får koka med tills potatisen är klar.
Ta bort de träiga bladen på citrongräset . SKIVA det och löken fint .
Pressa vitlöken . FRÄS i olja några minuter och häll i kokosmjölk
och fond . SJUD på svag värme under lock i 5 minuter .
TILLSÄTT sweet chilisås , limesaft och koriander .
Sjud några minuter och salta .
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !