måndag 9 november 2020

KYCKLING FRIKADELLER, 4 PORT .





                                       HEJSAN  !

VARDAG ELLER FEST  - FÅGEL GÅR ALLTID HEM !

MÅNGA AV OSS GILLAR KYCKLINGFÄRS,  MEN...!
- I VILKET FALL SOM HELST,   
VARSÅGODA !

HÄR ÄR RECEPTET :
400  g  kycklingfärs
2  msk  koncentrerad  kycklingfond
salt, peppar
200 g  potatis
1  knippa  morötter, 500 g
250  g  grön  sparris
1 litet  blomkålshuvud, 500 g

SÅS :
1 citrongräs
2  salladslökar
1  vitlöksklyfta
1  msk  rapsolja
2  dl  lätt  kokosmjölk
1  dl  utspädd  kycklingfond
3  msk  sweet  chilisås
saft av 1  lime
2  msk  hackad  koriander 
salt .

SÅ HÄR GÖR DU :

SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER :
BLANDA  kycklingfärs,  fond  och  kryddor.
Forma  till  frikadeller  och  stek  dem  runt  om  i  en  teflonpanna 
penslad  med  olja .
Lägg  dem  i  en  ugnsfast  form  och  ugnsbaka  tills  de  är  klara .
DELA  potatis  och  morötter  i  bitar .
Skär  bort  den  nedersta  träiga  delen  av  sparrisen   och  skär  den  i  bitar .
Dela  blomkålen  i  buketter .KOKA  potatisen  knappt  mjuk .
Tillsätt  de  andra  grönsakerna  som  får  koka  med  tills  potatisen är  klar.
Ta  bort  de  träiga  bladen  på  citrongräset .  SKIVA  det  och löken  fint .
Pressa  vitlöken .  FRÄS  i  olja  några  minuter  och  häll i  kokosmjölk
och  fond .  SJUD  på  svag  värme  under  lock  i  5  minuter .
TILLSÄTT  sweet  chilisås ,  limesaft  och  koriander .
Sjud  några  minuter  och  salta .

SMAKLIG  MÅLTID  och  LYCKA  TILL !