HEJSAN !
En riktigt god äppelpaj gör alltid succe' ,
När vi haft fisk till middag ,
står denna paj till bjuds, till kaffet efter middagen .
mm...!
HÄR ÄR RECEPTET :
6 äpplen
1 msk strösocker
1 tsk stött kardemumma
SMULDEG :
125 g smör/margarin
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl strösocker
1 kryddmått salt
1 1/2 msk ljus sirap
UGN : 200 grader .
SÅ HÄR GÖR DU :
SMULDEG :
Smält smöret .
Rör ihop de torra ingredienserna .
Tillsätt smöret och sirapen .
Blanda snabbt samman till en smulig deg .
KÄRNA ur äpplena .
Skär dem i klyftor och lägg dem i en smord
ugnsform , ca 24 cm i diameter .
Blanda socker och kardemumma .
FÖRDELA smuldegen på äpplena .
GRÄDDA i mitten av ugnen, 25 - 30 minuter .
SERVERA med vaniljsås till ! mm...!
ALL LYCKA TILL !