lördag 1 augusti 2020

SVÄRMORS BANAN-PANNKAKOR, ca 8 ST.



                             HEJSAN !

Himla goda pannkakor, med lättglass och färska bär
till serveringen .

HÄR ÄR RECEPTET :
4 mogna bananer
1 ägg
2 dl BECEL mjölkdryck 0,3 %
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl havrekli
2 tsk bakpulver
3/4 tsk salt
BECEL flytande margarin till stekning.

Lättglass och färska bär.

SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA bananerna och mosa dem med en gaffel .
Vispa ner ägget i mjölken och blanda med bananerna.
Blanda vetemjöl, havrekli, bakpulver och salt.
Vispa ner mjöl- blandningen och rör tillssmeten blir
jämn.
LÅT smeten svälla ca 30 min , i kylen .
STEK  pannkakorna i BECEL flytande på medelstark
värme  i en stekpanna .
 SERVERA  med färska bär och lättglass .

LYCKA TILL !

SPENATSOPPA MED ÄGG, 4 PERS.



                             HEJSAN!

VAD  ska vi ha till middag ?
Hur ofta har vi inte ställt  frågan ?
IDAG kände jag för ;
Spenatsoppa med kokt ägg,- vad sägs om det ?

HÄR ÄR RECEPTET :
1 msk smör/margarin
3 msk vetemjöl
1 dl grädde
1 liter grönsaksbuljong
300 g hackad spenat
salt å peppar
lite muskot krydda-ett stänk

TILL SERVERING :
4 hårdkokta ägg

SÅ HÄR GÖR DU :
LÄGG äggen i en kastrull med täckande vatten.
Koka upp och koka äggen hårda i 10 minuter .
SMÄLT smöret i en kastrull och blanda ner mjölet.
Späd med grädde och buljong.
Koka under omrörning och låt det sjuda 3 minuter.
LÄGG i spenaten och låt den tina.
Smaka av soppan med salt och peppar + ett stänk .
SERVERA soppan med ägghalvor och bröd .

SMAKLIG MÅLTID !