måndag 7 mars 2016
ÄLSKLINGSKAKAN .
HEJSAN !
Prova att baka den här supergoda kakan till helgen .
HÄR ÄR RECEPTET :
3 ÄGG ,
2 1/2 DL SOCKER ,
2 1/2 DL VETEMJÖL ,
1 TSK BAKPULVER ,
1 DL SMÖR&RAPSOLJA - CITRON
FLORSOCKER .
UGN 175 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÖRJ och bröa en form med löstagbar kant.
Vispa samman ägg och socker, rör ner mjölet blandat med bakpulver .
Tillsätt matfettet, smaksatt med citron .
Häll i formen . GRÄDDA I 40 MINUTER, känn med sticka .
PUDRA ÖVER FLORSOCKER VID SERVERINGEN.
LYCKA TILL !
FRASIGA FILODEGSKNYTEN .
HEJSAN !
Det här var himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
Dela 6 FILODEGSARK i 8 bitar. Dela 150 G BRIEOST i 24 bitar.
Lägg en bit brieost på dubbla FILODEGSKVADRATER.
Klicka på lite PESTO och rulla ihop som en karamell.
Lägg på plåt med BAKPAPPER och ställ in i frysen en stund.
Ta dem direkt från frysen och grädda i ugnen i 225 GRADER
6 - 8 min - inte för länge så att osten rinner ut .
LYCKA TILL !
SKOGSMULLES KANTARELLPAJ 4-6 PORT.
HEJSAN !
Har Du kantareller i frysen, då kan Du göra den här pajen till påsk, eller ?
Jättegod är den kan Du tro .
HÄR ÄR RECEPTET :
PAJDEG : 3 DL VETEMJÖL , 125 G SMÖR , 2 MSK ISKALLT VATTEN.
FYLLNING :
200 G FÄRSKOST, 2 ÄGG, 2 DL MATLAGNINGSGRÄDDE, 1 LITER
KANTARELLER, 1 MSK SMÖR, 2 MSK HACKAD PERSILJA .
UGN : 200 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
MIXA samman ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en pajform.
STÄLL kallt i 30 minuter .
VISPA ihop färskost, ägg och matlagningsgrädde . STEK kantarellerna
i matfettet. HÄLL färskostblandningen och den stekta svampen i pajskalet
och grädda i ca 30 minuter .STRÖ över hackad persilja inför serveringen .
HOPPAS ATT DU GILLAR DEN, LYCKA TILL !
KVICK KASSLER MED ÄPPELBULGUR 4 PORT.
HEJSAN !
DAGENS MIDDAG , snabblagad rätt med kassler.
HÄR ÄR RECEPTET :
3 DL BULGUR ,
8 DL VATTEN ,
2 TÄRNINGAR GRÖNSAKSBULJONG ,
2 MSK OLIVOLJA ,
1 STOR RÖDLÖK .
2 STORA RÖDA ÄPPLEN ,
1 KRUKA BLADPERSILJA ,
2 KRM SALT+2 KRM SVARTPEPPAR ,
1/2 LIME + KLYFTOR TILL SERVERING ,
1 1/2 DL MATYOGHURT ,
1 TSK HARISSA eller SAMBAL OELEK ,
500 G KASSLER .
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA BULGUREN i vatten och buljong 10 min.
HÄLL av i durkslag , ringla över oljan.
SKALA och finhacka rödlöken . KÄRNA ur och tärna äpplena.
FINHACKA persiljan . BLANDA allt med BULGUREN .
SALTA och peppra . PRESSA över lime .
BLANDA yoghurt och HARISSA. SKIVA kasslern tunt och stek ca 1 min.
per sida i en het torr panna .
SERVERA MED BULGUR OCH HARISSAYOGHURT.
SMAKLIG MÅLTID, LYCKA TILL !
MAKARONIPUDDING 4 PORT.
HEJSAN !
Det här var längesedan vi åt , men kommer ihåg att alla åt dubbla gånger !
Prova Ni också !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 DL MAKARONER ,
200 G FÄRSK KORV, T EX SALSICCIA & CHORIZO ,
1 GUL LÖK ,
1/2 PURJOLÖK ,
1 MSK SMÖR .
2 DL RIVEN OST ,
1 TSK SALT .
1 KRM SVARTPEPPAR ,
3 ÄGG ,
4 DL MJÖLK.
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT UGNEN PÅ 225 GRADER .
KOKA makaronerna enligt anvisning på paketet .
SNITTA upp korven och tryck ut färsen .
SKALA och hacka löken . SKÖLJ och strimla purjolöken .
BRYN lök, purjolök, och korvfyllning i smör i en stekpanna .
HÄLL över i en smord ugnssäker form .
TILLSÄTT makaroner , ost , salt, och peppar .
VISPA ägg och mjölk , häll det i formen .
GRÄDDA puddingen mitt i ugnen 30 minuter .
SMAKLIG MÅLTID, LYCKA TILL !
Receptet är från kocken Melker Andersson !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)