måndag 7 mars 2016

ÄLSKLINGSKAKAN .


  HEJSAN !
Prova att baka den här  supergoda kakan till helgen .
HÄR ÄR RECEPTET :
3 ÄGG ,
2 1/2 DL SOCKER ,
2 1/2 DL VETEMJÖL ,
1 TSK BAKPULVER ,
1 DL SMÖR&RAPSOLJA  - CITRON
FLORSOCKER .
UGN 175 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÖRJ och bröa en form med löstagbar kant.
Vispa samman ägg och socker,  rör ner mjölet blandat med bakpulver .
Tillsätt  matfettet, smaksatt med citron .
Häll i formen .  GRÄDDA I 40 MINUTER,  känn med sticka .
PUDRA ÖVER FLORSOCKER VID SERVERINGEN.
LYCKA TILL !

FRASIGA FILODEGSKNYTEN .



HEJSAN !
Det här var himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
Dela 6 FILODEGSARK  i 8 bitar.  Dela 150 G BRIEOST i 24 bitar.
Lägg en bit brieost på dubbla FILODEGSKVADRATER.
Klicka på lite PESTO och rulla ihop som en karamell.
Lägg på plåt med BAKPAPPER  och ställ in i frysen en stund.
Ta dem direkt från frysen och grädda i ugnen i 225 GRADER
6 - 8 min - inte för länge så att osten rinner ut .
LYCKA TILL !

SKOGSMULLES KANTARELLPAJ 4-6 PORT.


HEJSAN !
Har Du kantareller i frysen, då kan Du göra den här pajen till påsk, eller ?
Jättegod är den kan Du tro .
HÄR ÄR RECEPTET :
PAJDEG :  3 DL VETEMJÖL , 125 G SMÖR , 2 MSK ISKALLT VATTEN.
FYLLNING : 
200 G FÄRSKOST, 2 ÄGG, 2 DL MATLAGNINGSGRÄDDE, 1 LITER
KANTARELLER, 1 MSK  SMÖR, 2 MSK HACKAD PERSILJA .
UGN : 200 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
MIXA samman ingredienserna  till pajdegen och tryck ut i en pajform.
STÄLL kallt i 30 minuter .
VISPA  ihop färskost, ägg och matlagningsgrädde . STEK kantarellerna
i matfettet. HÄLL färskostblandningen och den stekta svampen i pajskalet
och grädda i ca 30 minuter .STRÖ över hackad persilja inför serveringen .
HOPPAS ATT DU GILLAR DEN,  LYCKA TILL !

KVICK KASSLER MED ÄPPELBULGUR 4 PORT.


HEJSAN !
DAGENS  MIDDAG , snabblagad rätt med kassler.
HÄR ÄR RECEPTET :
3 DL BULGUR ,
8 DL VATTEN ,
2 TÄRNINGAR GRÖNSAKSBULJONG ,
2 MSK OLIVOLJA ,
1 STOR RÖDLÖK .
2 STORA RÖDA ÄPPLEN ,
1 KRUKA BLADPERSILJA ,
2 KRM SALT+2 KRM SVARTPEPPAR ,
1/2 LIME + KLYFTOR TILL SERVERING ,
1 1/2 DL MATYOGHURT ,
1 TSK HARISSA eller SAMBAL OELEK ,
500 G KASSLER .
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA BULGUREN i vatten och buljong 10 min.
HÄLL av i durkslag , ringla över oljan.
SKALA och finhacka rödlöken . KÄRNA ur och tärna äpplena.
FINHACKA persiljan .  BLANDA allt med BULGUREN .
SALTA och peppra . PRESSA över lime .
BLANDA yoghurt och HARISSA.  SKIVA kasslern tunt och stek ca 1 min.
per sida  i en het torr panna . 
SERVERA MED BULGUR OCH HARISSAYOGHURT.
SMAKLIG MÅLTID,   LYCKA TILL !

MAKARONIPUDDING 4 PORT.



HEJSAN !
Det  här  var  längesedan  vi åt ,  men kommer ihåg att alla åt dubbla gånger !
Prova Ni också !
HÄR  ÄR  RECEPTET  :
4  DL  MAKARONER ,
200 G FÄRSK KORV, T EX SALSICCIA & CHORIZO ,
1  GUL  LÖK ,
1/2  PURJOLÖK ,
1 MSK  SMÖR .
2 DL  RIVEN OST ,
1 TSK  SALT .
1 KRM  SVARTPEPPAR ,
3 ÄGG ,
4  DL  MJÖLK.
SÅ  HÄR  GÖR  DU  :
SÄTT  UGNEN  PÅ  225  GRADER .
KOKA  makaronerna  enligt  anvisning  på  paketet .
SNITTA  upp  korven  och  tryck  ut  färsen  .
SKALA  och  hacka  löken .  SKÖLJ och  strimla purjolöken .
BRYN  lök, purjolök, och  korvfyllning i  smör i  en  stekpanna .
HÄLL  över i  en  smord  ugnssäker  form .
TILLSÄTT  makaroner , ost , salt, och  peppar .
VISPA  ägg  och  mjölk , häll det i formen .
GRÄDDA puddingen mitt i ugnen  30  minuter .
SMAKLIG MÅLTID,    LYCKA TILL !
Receptet är från kocken Melker Andersson !