torsdag 17 februari 2011

LAMMFÄRSBIFFAR MED OSTSÅS & ROTFRUKTSMIX. 4 PORT.

Heej,nu är jag här igen,
skönt att vara igång igen.

1 ägg
1/2 dl matlagningsgrädde
1 gul lök finhackad sådan
2 vitlöksklyftor
4 msk havrekli
500 g lammfärs
1 tsk salt
1-2 krm peppar
2 msk finhackad färsk timjan
eller persilja
100 g fetaost
1 msk smör/el margarin

SÅS:
2dl creme fraiche
2 dl riven Västerbottenost.

UGN:175 grader.
Så här gör DU:
BLANDA ägg,grädde,lök,vitlök
och havrekli.
Tillsätt färsen och krydda med
salt, peppar o timjan eller persilja.

FORMA 8-10 biffar.
Tryck in en bit fetaost i varje biff
och slut till färsen runtom.

BRYN biffarna på båda sidor i matfettet
i en stekpanna .
Efterstek i ugnen ca 10 min.

RÖR samman creme fraiche och ost.
Låt såsen stå kallt tills den
ska serveras.

ROTFRUKTSMIX.4 PORT.
Ca 1 LITER skalade och tärnade rotsaker
efter smak och tillgång,t ex
POTATIS,ROTSELLERI.MOROT,PALSTERNACKA
och olja till stekning.
1/2 -1 tsk salt
2 msk färsk skuren persilja el timjan.

Så här gör DU:
STEK rotfrukterna i olja
i en stekpanna ca 15 min.
RÖR om med jämna mellanrum.
De ska fortfarande vara hela
och ha kvar sin spänst
men vara mjuka.

STRÖ över salt och hackad persilja
eller timjan.

KLART!
mmm,jättegott, jag brukar ha
några halverade tomater till
det är inte alls dumt.

HOPPAS ATT DET SMAKAR!