Å , de här var goda - glutenfria.
RÖR 100 g rumsvarmt smör smidigt med
1 dl florsocker.
Tillsätt 1 ägg och rivet skal av 1/2 - 1 citron.
Blanda 1 dl potatismjöl med 1/2 tsk bakpulver
och rör ner i smeten .
Klicka ut smeten i små muffinsformar av papper.
Ställ dem på plåt och grädda i 200 grader varm ugn
ca 10 minuter .
Luftiga och jättegoda .
Hoppas på trevlig fika-stund !
onsdag 9 april 2014
LAXLASAGNE MED LIME 4 PORT.
Varmrökt lax är smakrik och passar utmärkt till lasagne.
Och dessutom färdig hollandaisesås är ett snabbt och gott
alternativ till ostsås .
mmm... så himla gott !
12 lasagneplattor
400 g varmrökt lax
1 purjolök
1 röd paprika
2 msk smör/margarin
1 1/2 msk vetemjöl
5 dl fisk -& skaldjurssoppa, KELDA
1 tärning fiskbuljong
rivet skal av 1 lime
salt , peppar
SÅS:
2 1/2dl färdig hollandaisesås
1 1/2 dl mjölk
2 dl riven ost
Så här gör DU:
TA SKINNET av laxen och skär köttet i mindre bitar .
Skölj och skär purjo och paprika i tunna skivor .
Hetta upp smöret och fräs grönsakerna .
TA KASTRULLEN från värmen och strö över mjöl .
Tillsätt soppa och buljongtärning .
Låt såsen få ett uppkok .
Blanda ner lax och rivet limeskal .
Smaka av med salt och peppar .
Låt småputtra ytterligare 2 minuter.
SÅS:
BLANDA i en skål samman hollandaisesås , mjölk
och riven ost .
SMÖRJ 4 portionsformar eller en större form med smör .
Varva pastaplattor med lax-sås och hollandaisesås .
TILLAGA mitt i ugnen tills pastaplattorna är mjuka 25-30 min.
ALL LYCKA TILL !
Och dessutom färdig hollandaisesås är ett snabbt och gott
alternativ till ostsås .
mmm... så himla gott !
12 lasagneplattor
400 g varmrökt lax
1 purjolök
1 röd paprika
2 msk smör/margarin
1 1/2 msk vetemjöl
5 dl fisk -& skaldjurssoppa, KELDA
1 tärning fiskbuljong
rivet skal av 1 lime
salt , peppar
SÅS:
2 1/2dl färdig hollandaisesås
1 1/2 dl mjölk
2 dl riven ost
Så här gör DU:
TA SKINNET av laxen och skär köttet i mindre bitar .
Skölj och skär purjo och paprika i tunna skivor .
Hetta upp smöret och fräs grönsakerna .
TA KASTRULLEN från värmen och strö över mjöl .
Tillsätt soppa och buljongtärning .
Låt såsen få ett uppkok .
Blanda ner lax och rivet limeskal .
Smaka av med salt och peppar .
Låt småputtra ytterligare 2 minuter.
SÅS:
BLANDA i en skål samman hollandaisesås , mjölk
och riven ost .
SMÖRJ 4 portionsformar eller en större form med smör .
Varva pastaplattor med lax-sås och hollandaisesås .
TILLAGA mitt i ugnen tills pastaplattorna är mjuka 25-30 min.
ALL LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)