söndag 16 augusti 2020
TRÄDGÅRDS - SMOOTHIE 2 GLAS.
HEJSAN !
Kolla här !
HÄR ÄR RECEPTET :
250 g blandade bär (träd - gårds- bär)
5 dl vaniljyoghurt
1-2 tsk strösocker
SÅ HÄR GÖR DU :
Lägg bären i en mixer och
tillsätt vaniljyoghurt och
socker .
Kör till en slät SMOOTHIE .
Häll upp i höga glas och
servera med sugrör eller sked .
VARSÅGODA !
HALLONDESSERT, 4 PERS.
HEJSAN !
MMM....HIMLA GOTT !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 msk smör/margarin
2 dl havregryn
1/2 dl farinsocker
6 dl hallon
5 dl CREME FRAICHE
1/2 dl GELESOCKER, MULTI
SÅ HÄR GÖR DU :
Smält matfettet i en stekpanna .
Fräs havregryn och farinsocker
i fettet . Ställ åt sidan .
Vispa mini-FRAICHE med
GELESOCKRET .
Varva mini- FRAICHEN och hallonen
i fyra glas .
Strö på havrefraset.
Servera direkt .
VARSÅGODA ! och LYCKA TILL !
UGNSBAKAD KYCKLING MED ROSTADE GRÖNSAKER, 4 PORT.
HEJSAN !
Kycklingen ska bara brynas -
sedan bakas både kyckling och
grönsaker klara i ugnen .
Den enkla pestosåsen blir klar
i ett nafs .
HÄR ÄR RECEPTET :
GRÖNSAKER :
500 g palsternacka
250 g körsbärstomater
1 1/2 msk rapsolja
1 tsk FLINGSALT
1 burk stora vita bönor (400 g)
KYCKLING :
500 g KYCKLINGFILE'
1 tsk citronpeppar
1/2 tsk salt
1/2 msk rapsolja
PESTOSÅS :
1/2 dl färdig pesto
1 dl matyoghurt
GARNERING , 1/2 kruka timjan
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER .
GRÖNSAKER :
Skala och dela palsternackorna i 4 bitar på längden .
Skölj och halvera tomaterna .
Lägg grönsakerna i en ugnssäker form och ringla
över oljan, salta .
Rosta mitt i ugnen 25 - 30 min .
KYCKLING :
Torka kycklingen med hushållspapper, krydda med
citronpeppar och salt .
BRYN den runtom i oljan i en riktigt het panna .
Baka kycklingen i ugnen ca 15 minuter eller tills
innertemperaturen är 68 grader.
PESTOSÅS :
Blanda pesto och yoghurt .
HÄLL av och skölj bönorna.
Tillsätt dem till de rostade grönsakerna .
Garnera med timjan .
SKIVA kycklingen och servera den med sås och grönsaker .
SMAKLIG MÅLTID !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)