måndag 1 maj 2017
FISK MED KNAPRIGT TÄCKE 4 PORT.
HEJSAN !
MUSLIMIX med mandel säljs på påse, men Du kan välja mandel bara
om Du gillar det bättre.
Underbart god är rätten i alla fall.
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g fryst FISKFILE', t ex kummel eller HOKI.
2 dl bulgur eller couscous, helst fullkorn,
1 grönsaksbuljong+ 4 dl vatten,
2 msk MUSLIMIX (135 g),
eventuellt 1 granatäpple,
250 g champinjoner ,
1 gul lök,
1 äpple med skal,
1 msk smör ,
2 krm salt ,
1 krm nymalen svartpeppar,
½ dl hackad bladpersilja,
VITLÖKSSÅS :
2 dl Turkisk yoghurt,
1-2 pressade vitlöksklyftor,
(1 tsk riven ingefära) , mm...så gott!
1-2 kläm av flytande Akacia honung,
SÅ HÄR GÖR DU :
SJUD fisken i stora bitar 5 min. i saltat vatten .
KOKA BULGUREN med vatten och grönsaksbuljong ca 10 min .
VITLÖKSSÅS :
BLANDA alla ingredienser .
RULLA granatäpplet hårt mot köksbänken ,
för att få kärnorna att släppa .
Halvera granatäpplet och lösgör kärnorna i en skål
med vatten - då flyter de beska hinnorna upp till ytan
och kan enkelt plockas bort .
Sila av kärnorna .
ANSA och skiva svampen .
Skala och skiva lök och äpple.
Stek svamp, lök och äpple i smöret ca 3 min.
Salta och peppra .
BLANDA bulgur, svamp , äpple och persilja .
Strö granatäppelkärnorna över.
STRÖ MUSLI- Blandningen över fisken.
SERVERA den med bulgur och vitlökssås.
SMAKLIG MÅLTID , och LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)