måndag 1 maj 2017

FISK MED KNAPRIGT TÄCKE 4 PORT.


           HEJSAN !

MUSLIMIX  med mandel säljs på påse, men Du kan välja mandel bara
om Du gillar det bättre.
Underbart god är rätten i alla fall.

HÄR ÄR RECEPTET :
500 g fryst FISKFILE', t ex kummel eller HOKI.
2 dl bulgur eller couscous, helst fullkorn,
1 grönsaksbuljong+ 4 dl vatten,
2 msk MUSLIMIX (135 g),
eventuellt 1 granatäpple,
250 g champinjoner ,
1 gul lök,
1 äpple med skal,
1 msk smör ,
2 krm salt ,
1 krm nymalen svartpeppar,
½ dl hackad bladpersilja,

VITLÖKSSÅS :
2 dl Turkisk yoghurt,
1-2 pressade vitlöksklyftor,
(1 tsk riven ingefära) , mm...så gott!
1-2 kläm av flytande Akacia honung,

SÅ HÄR GÖR DU :
SJUD fisken i stora bitar 5 min. i saltat vatten .
KOKA  BULGUREN  med vatten och grönsaksbuljong ca 10 min .

VITLÖKSSÅS :
BLANDA  alla ingredienser .
RULLA  granatäpplet  hårt mot köksbänken ,
för att få kärnorna att släppa .
Halvera  granatäpplet och lösgör kärnorna  i en skål
med vatten - då flyter de beska hinnorna upp till ytan
och kan enkelt plockas bort .
Sila av kärnorna .
ANSA  och skiva svampen .
Skala och skiva lök och äpple.
Stek svamp, lök och äpple  i smöret ca 3 min.
Salta och peppra .
BLANDA  bulgur, svamp , äpple och persilja .
Strö granatäppelkärnorna över.
STRÖ MUSLI- Blandningen  över fisken.

SERVERA  den med bulgur och vitlökssås.

SMAKLIG MÅLTID ,  och  LYCKA TILL !