HEJSAN !
Vi har haft denna rätt vid bemärkelsedagar,
eller vid bjudningar , men visst kan Ni äta
den när som helst !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 laxkotletter
smör / margarin
salt
nymalen svartpeppar
AVOKADOSÅS :
2 avokador
2 schalottenlökar
6 - 9 persiljestjälkar
2 msk kräm fraiche
2 msk nypressad citronsaft
1 tsk strösocker
salt nymalen vitpeppar
TILLBEHÖR :
kokt potatis
citronklyftor
grönsallad
och cocktailtomater
SÅ HÄR GÖR DU :
BÖRJA med såsen .
Dela avokadon .
Ta bort kärnan och gröp ur köttet
med en sked .
Mixa det tillsammans med lök,
persilja, kräm fraiche, saft och
socker .
Smaka av med salt och peppar .
PETA bort skinnet runt om
laxskivan med en vass kniv .
Stek kotletterna vackert gul -
bruna och färdiga i stekpanna .
Salta och peppra .
TILLBEHÖR :
kokt potatis, citronklyftor, grönsallad,
och cocktailtomater .
SMAKLIG MÅLTID
och
LYCKA TILL !