måndag 15 februari 2016

GRATINERAD HÖNÖKAKA 2ST .

HEJSAN! DET här var inte dumt!- jättegott, enligt småfolket! HÄR ÄR RECPTET : 2 HÖNÖKAKOR , 1 PAKET BACON , 1 GUL LÖK , 1 RÖD PAPRIKA , 2 DL CREME FRAICHE , 1-2 VITLÖKSKLYFTOR , SALT å PEPPAR , RIVEN OST . UGN:225 GRADER. SÅ HÄR GÖR DU : SKALA och finhacka löken. KÄRNA ur och hacka paprikan . FRÄS lök, paprika och bacon i lite matfett. LÅT det svalna. RÖR ner CREME FRAICHE och tillsätt pressad vitlök. SMAKA av med salt och peppar .BRED krämen över Hönökakorna och strö över lite riven ost . GRATINERA mitt i ugnen ca 10 minuter . SKÄR kakorna i snibbar och bjud dem till lunch med någon grönsak till . LYCKA TILL !

SMÅ SNABBA RÅGBRÖD , UTAN JÄST 4 ST.

HEJSAN! HÄRLIGA, MUMSIGA BRÖD SOM DU BAKAR PÅ "NOLLTID" ! HÄR ÄR RECEPTET : 2 dl grovt RÅGMJÖL , 2 dl VETEMJÖL , 1 msk BAKPULVER , 1/2 tsk SALT , 2 msk FARINSOCKER , 2 msk SOLROSFRÖN , 3 dl GRÄDDFIL , extra mjöl till utbakningen , UGN 200 GRADER . SÅ HÄR GÖR DU : BLANDA samman rågmjöl med vetemjöl, bakpulver, salt, farinsocker, och solrosfrön . TILLSÄTT gräddfilen och arbeta raskt ihop till en deg . LÄGG lite vetemjöl på bakbordet och stjälp upp degen. DELA den i 4 bitar och forma till ovala bullar , -bröd . Rulla dem i mjölet. LÄGG bullarna på bakpappersklädd plåt . GÖR några skåror i varje bulle . GRÄDDA mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills bullarna fått fin färg och känns torra . LÅT bullarna kallna på galler under bakduk . HIMLA GO'A ! LYCKA TILL !

MAZARINMUFFINS 20 ST .

HEJSAN! TJEJ-TRÄFF, då står de här till buds ! HÄR ÄR RECEPTET : 250 g MANDELMASSA , 150 g SMÖR/MARGARIN rumsvarmt , 1 dl SOCKER , 2 ÄGG , 2 1/4 dl VETEMJÖL , 1 tsk BAKPULVER , GARNERING : ca 1-1 1/2 dl JORDGUBBSFLOR , 1-1 1/2 msk VATTEN , rostade MANDELSPÅN . UGN: 200 GRADER . SÅ HÄR GÖR DU : RIV mandelmassan grovt och rör samman den med rumsvarmt matfett och socker . TILLSÄTT äggen ett och ett under fortsatt kraftig omrörning.BLANDA samman mjölet med bakpulver och rör ner det i smeten. STÄLL ut ca 20 muffinsformar på bakplåten och fördela smeten i dem , fyll formarna till ca 3/4 . GRÄDDA muffinsen mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills de har fin färg och känns torra. LÅT kakorna kallna . RÖR ut jordgubbsflor med vatten till en jämn smet. GLASERA kakorna med den och strö över mandelspån. LYCKA TILL !