måndag 15 februari 2016
GRATINERAD HÖNÖKAKA 2ST .
HEJSAN!
DET här var inte dumt!- jättegott, enligt småfolket!
HÄR ÄR RECPTET :
2 HÖNÖKAKOR ,
1 PAKET BACON ,
1 GUL LÖK ,
1 RÖD PAPRIKA ,
2 DL CREME FRAICHE ,
1-2 VITLÖKSKLYFTOR ,
SALT å PEPPAR ,
RIVEN OST .
UGN:225 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och finhacka löken. KÄRNA ur och hacka paprikan .
FRÄS lök, paprika och bacon i lite matfett. LÅT det svalna.
RÖR ner CREME FRAICHE och tillsätt pressad vitlök. SMAKA av
med salt och peppar .BRED krämen över Hönökakorna och strö
över lite riven ost . GRATINERA mitt i ugnen ca 10 minuter .
SKÄR kakorna i snibbar och bjud dem till lunch med någon
grönsak till . LYCKA TILL !
SMÅ SNABBA RÅGBRÖD , UTAN JÄST 4 ST.
HEJSAN!
HÄRLIGA, MUMSIGA BRÖD SOM DU BAKAR PÅ "NOLLTID" !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 dl grovt RÅGMJÖL ,
2 dl VETEMJÖL ,
1 msk BAKPULVER ,
1/2 tsk SALT ,
2 msk FARINSOCKER ,
2 msk SOLROSFRÖN ,
3 dl GRÄDDFIL ,
extra mjöl till utbakningen ,
UGN 200 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA samman rågmjöl med vetemjöl, bakpulver, salt, farinsocker,
och solrosfrön . TILLSÄTT gräddfilen och arbeta raskt ihop till
en deg . LÄGG lite vetemjöl på bakbordet och stjälp upp degen.
DELA den i 4 bitar och forma till ovala bullar , -bröd .
Rulla dem i mjölet. LÄGG bullarna på bakpappersklädd plåt .
GÖR några skåror i varje bulle . GRÄDDA mitt i ugnen ca 20 minuter
eller tills bullarna fått fin färg och känns torra .
LÅT bullarna kallna på galler under bakduk .
HIMLA GO'A ! LYCKA TILL !
MAZARINMUFFINS 20 ST .
HEJSAN!
TJEJ-TRÄFF, då står de här till buds !
HÄR ÄR RECEPTET :
250 g MANDELMASSA ,
150 g SMÖR/MARGARIN rumsvarmt ,
1 dl SOCKER ,
2 ÄGG ,
2 1/4 dl VETEMJÖL ,
1 tsk BAKPULVER ,
GARNERING :
ca 1-1 1/2 dl JORDGUBBSFLOR ,
1-1 1/2 msk VATTEN ,
rostade MANDELSPÅN .
UGN: 200 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
RIV mandelmassan grovt och rör samman den med rumsvarmt
matfett och socker . TILLSÄTT äggen ett och ett under
fortsatt kraftig omrörning.BLANDA samman mjölet med
bakpulver och rör ner det i smeten.
STÄLL ut ca 20 muffinsformar på bakplåten och fördela smeten
i dem , fyll formarna till ca 3/4 . GRÄDDA muffinsen mitt i
ugnen ca 15 minuter eller tills de har fin färg och känns torra.
LÅT kakorna kallna . RÖR ut jordgubbsflor med vatten till en jämn
smet. GLASERA kakorna med den och strö över mandelspån.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)