måndag 14 september 2015

SKINK- OCH OSTPAJ FÖR MÅNGA 10 - 12 PORTIONER.

HEJSAN! Den här är jättegod och jag har fått mycket beröm för den. PAJDEG: 4 dl Vetemjöl. 2 dl Grahamsmjöl. 250 g Smör /Margarin. 1 dl kallt Vatten. FYLLNING: 3 gula Lökar. 2 msk Smör/Margarin. 200 g frysta Champinjoner eller annan Svamp. 300 g rökt Skinka eller Kassler. 2 tsk Timjan. 6 dl riven lagrad Ost. 1 dl hackad Persilja. ÄGGSTANNING: 6 Ägg. 6 dl MJÖLK 3%. 1 tsk Salt. 2 krm Svartpeppar. SÅ HÄR GÖR DU: SÄTT ugnen på 225 GRADER. FINFÖRDELA SMÖRET i MJÖLET. TILLSÄTT kallt VATTEN. Arbeta samman till en deg. SNABBAST går det i matberedaren. LÅT degen vila kallt i en halvtimme. SKALA och hacka LÖKARNA. STEK LÖKEN mjuk på svag värme i SMÖR. TILLSÄTT CHAMPINJONERNA. BLANDA ner tärningar av SKINKA eller KASSLER. LÅT allt fräsa några minuter. TAG fram en långpanna. KAVLA och tryck ut degen så att långpannan blir täckt av deg. NAGGA botten med en gaffel och förgrädda skalet i 10 minuter. BRED ut fyllningen på pajskalet. STRÖ över TIMJAN, riven OST och PERSILJA. VISPA samman ÄGG, MJÖLK, SALT och PEPPAR. HÄLL i PAJSKALET. GRÄDDA mitt i ugnen i ca 20 minuter eller tills ÄGGSTANNINGEN har stelnat. SKÄR Pajen i bitar och SERVERA direkt ur långpannan. EN råkost sallad är gott därtill. HOPPAS ATT DET SMAKAR !