söndag 17 januari 2021

MIN HJÄRTEGODA MUSLI , 8 - 10 PORT.




                                      HEJSAN !

HÄR ÄR RECEPTET :
5 dl fiberhavregryn 
1 dl kokosflingor
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
1 msk  malen kanel
1-2 msk akacia honung 
UGN :175 GRADER i 15 min.

SÅ HÄR GÖR DU  :
BLANDA 5 dl fiberhavregryn,+ 1 dl kokosflingor,+
1 dl solrosfrön, + 1 dl pumpakärnor i en bunke .
RÖR ihop .
TILLSÄTT :
1 msk  Kanel  och  1-2 msk  honungen ,  rör ordentligt .

LÄGG blandningen i en liten långpanna
med bakplåtspapper .
Rosta i 15 minuter .

SERVERA till yoghurt eller fil.

LYCKA TILL !

FRUKOSTMACKA MED ÄGG OCH KAVIAR , 1 PERS .



                                 HEJSAN !

Protein och vitaminer från ägget och
nyttigt omega -3 i kaviaren gör mackan 
till en bra inledning på dagen !
mmm...himla gott !
Jag brukar skiva 1 klyfta vitlök  och
lägga på kaviaren -som tar bort doften 
av vitlöken .
HÄR ÄR RECEPTET :
KOKA 1 ägg  i 7-8 minuter och kyl av det 
med kallt vatten .Skiva  ägget och lägg det 
på en skiva osötat fullkornsbröd,  gärna 
tillsammans med ett blad grönsallad .
Ringla över 1/2 - 1 msk kaviar , på tub.
TOPPA gärna med en dillkvist .

VARSÅGOD !
LYCKA TILL !

MIN SNABBRIMMADE KYCKLINGFILE' MED ROTMOS , 4 PERS.




                               HEJSAN  !

Smaka på det här då !
Så himla gott !

KYCKLINGFILE' går snabbt att sjuda färdigt .
Ett praktiskt vardagsalternativ när DU  har lite ont om tid .

HÄR ÄR RECEPTET :
500 g KYCKLINGFILE'
1 1/2 msk salt
5 dl hönsbuljong
ROTMOS :
2 mindre kålrötter,  ca 800 g
2-3 morötter
1 tärning grönsaksbuljong
2 lagerblad
4 -5 svartpepparkorn
5 medelstora potatisar 
1 1/2 msk smör /margarin
2 dl mjölk
salt och peppar
SERVERING :
fransk senap eller vanlig
2 kvistar bladpersilja
små - bladsallad.

SÅ HÄR GÖR DU :
DELA FILE'ERNA  på längden om de är mycket stora .
Lägg i en djup tallrik och gnid in dem med saltet .
Låt stå i 30 -40 minuter .
ROTMOS :
SKALA  kålrot och morötter .
Skär dem i sockerbitstora bitar .
Lägg i en gryta och häll på vatten så att det täcker .
Smula över buljongtärningen .
Lägg i lagerblad och svartpeppar .
Låt koka under lock i ca 10 minuter .
SKALA potatisen och skär i mindre bitar .
Lägg i potatisen och låt koka ytterligare15 min
eller tills rotfrukterna är mjuka .
HÄLL av kokspadet men spara det .
Ta bort lagerbladen .
Mosa rotfrukterna med en potatisstöt  eller i 
matberedare .
Tillsätt smör och mjölk .
Spä med kokspadet till lagom konsistens .
Smaka av med salt och peppar.
TORKA AV KYCKLINGFILE'ERNA
och sjud dem sakta under lock  i höns -
buljongen tills de är färdiga rakt igenom 
10 - 15 minuter .
SERVERA  rotmoset till kycklingen  
tillsammans med senap, hackad persilja 
och småbladsallad .

RIKTIGT SMAKLIG MÅLTID !