fredag 17 juni 2022

MIDSOMMAR PAJ MED JORDGUBBSTRÄNGSEL , 10 PERS .

 


                                                      HEJSAN !


HÄR ÄR EN LÄTTBAKAD PAJ SOM ÄR RIKTIGT GOD I SMAKEN .

HÄRLIG LYSTER FÅR JORDGUBBARNA NÄR DE PENSLAS MED
SMÄLT APRIKOSMARMELAD .


HÄR ÄR RECEPTET :

PAJDEG :

3 dl vetemjöl

2 msk strösocker

125 g kallt smör /margarin

1 äggula

2 msk iskallt vatten 


FYLLNING :

1 dl kokos

1/2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

3 dl kräm fraiche 

1/2 liter jordgubbar 

3 msk aprikosmarmelad 

UGN :  200 GRADER :


SÅ HÄR GÖR DU :

HACKA samman vetemjöl, strösocker och smör

skuret i tärningar till en smulig massa, gärna i 

matberedare .

Tillsätt äggulan och det iskalla vattnet genom 

röret när maskinen går, eller för hand .

Stanna maskinen när en degboll bildats .

Låt degen vila i kylskåp minst 1 timma .

KAVLA eller tryck ut pajdegen i en form 

med löstagbar botten, eller en vanlig pajform 

med veckad kant .

Vik till folieremsor och tryck till längs kanten 

så att kanterna inte sjunker ner under gräddningen.

GRÄDDA pajskalet ca 15 minuter.

VISPA samman kokos , strösocker , vaniljsocker 

och kräm fraiche .

Bred ut fyllningen i det avsvalnade pajskalet .

SKIVA  jordgubbarna och lägg dem tätt, med

snittsidan uppåt .

SMÄLT  aprikosmarmeladen tillsammans med 

1 msk vatten och bred / pensla över pajen .


PAMPIG ,  MIDSOMMAR- PAJ !


TREVLIG MIDSOMMARAFTON !


ENKEL MIDSOMMARTÅRTA , 8 - 10 BITAR .

 


                             HEJSAN  !


MIDSOMMARTÅRTA , 

EN enkel och riktigt somrig tårta ,   mm...himla god !


HÄR ÄR RECEPTET :

1 förpackning  tårtbottnar eller hembakta.

FYLLNING 1 :  200 g färskost  t ex  Philadelphia ost.    

                            1 dl citron kräm /lemmon curd 


FYLLNING  2 :  150 g Marabou mjölkchoklad    

                             3 dl vispgrädde 


GARNERING :    2 dl vispgrädde, vispad

                              1 liter jordgubbar 

                               50 g  Marabou mjölkchoklad 

                               och 1 ask Nobless


 SÅ HÄR GÖR DU :

 FYLLNING 1 :   VISPA färskost och citronkräm tjockt .

 FYLLNING 2 :   SMÄLT mjölkchoklad i mikron  eller

                              över vattenbad .

                             Vispa grädden lätt fluffig och blanda den 

                             med chokladen .

               BRED   UT  fyllningarna på varsin botten och lägg 

                            ihop till  en  TÅRTA .


GARNERING :  TÄCK TÅRTAN  med vispad grädde, runt om 

                                                         och på  hela TÅRTAN .

                            TÄCK med Nobless plattor,  längst ner runt TÅRTAN 


SÅ PAMPIGT !           TREVLIG  MIDSOMMARAFTON .

LYCKA  TILL !