HEJSAN !
HÄR ÄR EN LÄTTBAKAD PAJ SOM ÄR RIKTIGT GOD I SMAKEN .
HÄRLIG LYSTER FÅR JORDGUBBARNA NÄR DE PENSLAS MED
SMÄLT APRIKOSMARMELAD .
HÄR ÄR RECEPTET :
PAJDEG :
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
125 g kallt smör /margarin
1 äggula
2 msk iskallt vatten
FYLLNING :
1 dl kokos
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 dl kräm fraiche
1/2 liter jordgubbar
3 msk aprikosmarmelad
UGN : 200 GRADER :
SÅ HÄR GÖR DU :
HACKA samman vetemjöl, strösocker och smör
skuret i tärningar till en smulig massa, gärna i
matberedare .
Tillsätt äggulan och det iskalla vattnet genom
röret när maskinen går, eller för hand .
Stanna maskinen när en degboll bildats .
Låt degen vila i kylskåp minst 1 timma .
KAVLA eller tryck ut pajdegen i en form
med löstagbar botten, eller en vanlig pajform
med veckad kant .
Vik till folieremsor och tryck till längs kanten
så att kanterna inte sjunker ner under gräddningen.
GRÄDDA pajskalet ca 15 minuter.
VISPA samman kokos , strösocker , vaniljsocker
och kräm fraiche .
Bred ut fyllningen i det avsvalnade pajskalet .
SKIVA jordgubbarna och lägg dem tätt, med
snittsidan uppåt .
SMÄLT aprikosmarmeladen tillsammans med
1 msk vatten och bred / pensla över pajen .
PAMPIG , MIDSOMMAR- PAJ !
TREVLIG MIDSOMMARAFTON !