måndag 31 oktober 2016

SMAKRIK FISKSOPPA 4 PERS.


HEJSAN !

Här behövs vispgrädde för att lösa ut smakerna ordentligt.
mmm...underbart !

HÄR ÄR RECEPTET :

300 g TORSKFILE' .
500 g räkor med skal ,
1 burk musslor , ca 400 g
1 liten purjolök ,
200 g champinjoner ,
1 morot ,
1/2 fänkål ,
8 dl vatten ,
2 fisk- eller hönsbuljongtärningar ,
1/2 tsk torkad timjan ,
2 tsk saft av citronen ,
1 dl vispgrädde ,
salt och peppar ,
1/2 dl finhackad dill ,

SÅ HÄR GÖR DU :
SKIVA purjolök och champinjoner.
Hacka moroten och fänkålen i små bitar .
KOKA upp grönsakerna med vatten , smulad
buljong, timjan och citronsaft .
Sjud under lock i 10- 15 minuter .
Tillsätt sedan grädden och låt sjuda 3 min.
SKÄR torsken i kuber .
Skala räkorna .
Låt musslorna rinna av .
Tillsätt torsken och sjud i 3- 4 minuter tills
den är knappt färdig .
RÖR ner skaldjuren och värm dem utan att
det kokar .
Smaka av med salt och peppar .
RÖR i dillen och servera med  ett mörkt grovt bröd
och mager färskost .

SMAKLIG MÅLTID ,   LYCKA TILL !