lördag 8 september 2018
POTATISBULLAR , 4 PERS.
HEJSAN !
Om Du har potatismos över , då kan Du göra dessa
goda potatisbullar.
HÄR ÄR RECEPTET :
Potatismos
2 äggulor
skorpsmulor = till panering)
- annars kan Du steka dem som plättar
i lite smör eller olja
SÅ HÄR GÖR DU :
GÖR moset fast, späd lite mindre och blanda i äggulorna.
Forma runda bullar och platta till något .
Vänd dem i skorpsmulor och stek ganska långsamt i inte
så het panna .
GOTT till korv, bacon och rökt skinka - och med lingonsylt.
LYCKA TILL !
SÖTPOTATISSOPPA MED KNAPRIG SKINKA, 4 PERS.
HEJSAN !
Tricket till att bli mätt på en soppa är antingen att fylla den ordentligt med linser, kött och
rotfrukter eller servera lite bröd, knäckebröd eller flarn till . Glöm inte heller att det ofta
är TOPPINGEN som gör det, en ört-olja, lite parmesan gör susen! mmm...
HÄR ÄR RECEPTET :
1 gul lök ( hackad)
1 vitlöksklyfta (pressad)
1 msk smör
2 tsk spiskummin
1 krm cayennepeppar
7 dl kycklingbuljong
1 kanelstång =
5 sötpotatisar ca 1 kg
2 selleri-stjälkar
8 skivor lufttorkad skinka
1 pressad lime
= En kanelstång sätter mild och kryddig smak till sötpotatissoppan.
SÅ HÄR GÖR DU :
HETTA upp smöret i en kastrull .
Fräs löken tillsammans med de torra kryddorna i smöret .
Häll buljongen i kastrullen. Lägg i en kanelstång .
Tärna potatisen och skiva sellerin . Lägg ner det i kastrullen
med buljongen. Låt koka på svag värme i ca 20 minuter.
LÄGG skivorna av lufttorkad skinka på en bakpappersklädd
plåt och torka i ugnen, ca 150 grader, i ca 5 minuter.
Låt svalna på pappret . Lyft ur kanelstången .
MOSA potatisbitarna så att soppan blir grötig, men inte
helt slät . SMAKA av med lime.
SERVERA med den rostade skinkan på toppen .
SMAKLIG MÅLTID !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)